Romtelecom: Valoarea meciurilor transmise de TVR este mai mare decât a celor transmise de Dolce

Romtelecom precizează într-un comunicat dat publicităţii faptul că valoarea meciurilor transmise de TVR de la EURO 2012 este mult mai mare decât a celor transmise de Dolce Sport.
Economica.net - mie, 20 iun. 2012, 16:11
Romtelecom: Valoarea meciurilor transmise de TVR este mai mare decât a celor transmise de Dolce

Potrivit companiei, negocierile au început după ce TVR a anunţat public pe site-ul său intenţia de a sublicenţia dreptul de difuzare pentru câteva evenimente sportive. Dolce Sport a fost una dintre entităţile care şi-au arătat interesul faţă de anunţul menţionat şi a făcut o ofertă în acest sens.

Cu privire la preţul plătit de Romtelecom, compania spune că acesta este „preţul de piaţă, având o valoare semnificativă, în concordanţă cu practicile şi condiţiile din piaţă şi în concordanţă cu reglementările UEFA, EBU şi ale altor foruri oficiale”.

„Preţul final reflectă într-o manieră corectă valoarea conţinutului (parte din portofoliul integral al TVR) primit de către Dolce Sport, care reprezintă numai o mică parte în termeni de cantitate şi calitate din competiţiile pentru care TVR deţine drepturi de difuzare”, spune Romtelecom.

Compania mai spune că termenii negociaţi iniţial în contractul cadru au avut în vedere transmiterea de către Dolce Sport a unui număr de meciuri exclusive din fazele finale eliminatorii ale Euro-2012, care, în termeni de valoare financiară, audienţa şi calitatea spectacolului sportiv, au o importanţă mult mai mare. „Această distribuire a meciurilor trebuia aprobată de UEFA. În baza aprobării UEFA, meciurile din fazele finale eliminatorii au fost compensate cu un număr mai mare de meciuri din fazele inferioare ale competiţiei, care, fiecare, are o valoare semnificativ mai mică în comparaţie cu meciurile negociate iniţial. În consecinţă, valoarea meciurilor transmise de TVR este mult mai mare decât a celor transmise de Dolce Sport”, spune Romtelecom.

„Întrucât sâmbătă dimineaţă, conform acordului agreat anterior de ambele părţi, în baza aprobării UEFA, rămâseseră doar 4 meciuri exclusive plus 7 non-exclusive (transmise simultan cu TVR) pentru a fi difuzate de Dolce Sport În schimbul exclusivităţilor iniţiale, Romtelecom a negociat astfel încât clienţii Dolce Sport să beneficieze în total de 15 meciuri non-exclusive (difuzate simultan cu TVR)”, se arată într-un comunicat al Romtelecom.

Poliţia a deschis o anchetă cu privire la modul de încredinţare directă de către fosta conducere a TVR către Dolce TV – Romtelecom a drepturilor de transmisiune a meciurilor din cadrul Euro 2012. Compania telelcom a anunţat că se va pune la dispoziţie oricăror cercetări ale autorităţilor.

„Ne exprimăm public deschiderea şi disponibilitatea de a oferi toate documentele şi informaţiile necesare oricărei autorităţi publice relevante, care ar dori să facă orice fel de analiză sau investigaţie cu privire la parteneriatul pe care îl considerăm a fi rezultatul corect al unei negocieri comerciale”. au declarat reprezentanţii Romtelecom.

Te-ar mai putea interesa și
JPMorgan şi alte mari bănci excluse din programul de emisiuni de obligaţiuni lansat de UE
JPMorgan şi alte mari bănci excluse din programul de emisiuni de obligaţiuni lansat de UE
Uniunea Europeană a decis să excludă zece dintre cele mai mari bănci ale lumii din programul său de emisiuni de obligaţiuni pentru finanţarea programului de rezilienţă, citând cazurile......
„Do we raise a generation without perspective?”. Specialiști cunoscuți din mediul academic răspund online, pe 17 iunie, la întrebări esențiale despre viitorul copiilor noștri
„Do we raise a generation without perspective?”. Specialiști cunoscuți din mediul academic răspund online, ...
Facultatea de Relații Comerciale și Financiar-Bancare Interne și Internationale din cadrul Univesrității Româno-Americane ...
Parteneriat CEC Bank – Scala Assistance pentru achiziție rapidă de roviniete în aplicația CEC Bank Mobile Banking
Parteneriat CEC Bank – Scala Assistance pentru achiziție rapidă de roviniete în aplicația CEC Bank Mobile Banking
Începând din luna iunie, rovinietele pot fi achiziționate direct din aplicațiile de mobile și internet banking ale CEC ...
Moneda digitală românească LANC se listează astăzi pe platforma internaţională de exchange DigiFinex
Moneda digitală românească LANC se listează astăzi pe platforma internaţională de exchange DigiFinex
Lanceria.io, platformă de freelancing construită de trei români, anunță listarea LANC, token care va deveni disponibil ...