Ce spune Romtelecom despre decizia TVR de a interzice difuzarea meciurilor

Romtelecom spune că TVR nu are dreptul legal de a interzice Dolce Sport difuzarea meciurilor din cadrul Euro 2012, precizând că decizia Televiziunii Române de a interzice difuzarea competiţiilor este abuzivă, însă compania îşi arată disponibilitatea de a renegocia contractul cu televiziunea publică.
Economica.net - vin, 15 iun. 2012, 17:37
Ce spune  Romtelecom despre decizia TVR de a interzice difuzarea meciurilor

Ca urmare a deciziei TVR, emisă vineri, de interzicere a difuzării meciurilor din Euro 2012 de către Romtelecom, compania face câteva precizari punctuale referitor la ambele facturi menţionate în notificarea Televiziunii Române.

„Factura pentru suma de 550.000 euro fără TVA (cu scadenţă în data de 10 iunie 2012) la care se face referire în notificarea transmisă de TVR nu a fost achitată până în prezent de Romtelecom deoarece factura corectă, aferentă sumei, a parvenit companiei în după-amiaza zilei de astăzi, 15 iunie 2012. Menţionăm că, anterior, TVR a trimis către Romtelecom o factură greşită pentru suma sus-menţionată. În acest context, Romtelecom a fost nevoită să solicite refacerea facturii, care, în forma ei corectă, a parvenit companiei abia astăzi, după cum am menţionat mai sus”, spune Romtelecom.

În ceea ce priveşte a doua sumă menţionată de TVR, cea în valoare de 500.000 euro, fără TVA, „aceasta a fost achitată de Romtelecom, fără a primi niciun fel de obiecţii sau nemulţumiri din partea TVR”, afirmă Romtelecom. Potrivit companiei de telecomunicaţii, conform contractului, „TVR poate solicita doar penalităţi de întârziere pentru cele 17 zile”. „Este important de menţionat că această sumă reprezenta o plată în avans pentru transmiterea competiţiilor din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, din luna iulie”, mai spune Romtelecom.

„Considerăm că decizia TVR de a interzice difuzarea competiţiilor este abuzivă, respectiv de a întrerupe semnalul de transmisiune în aceeaşi zi în care factura refăcută a fost transmisă şi recepţionată de Romtelecom. Astfel, Romtelecom îşi rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale pentru a-şi proteja interesele în acest caz”, afirmă compania de telecomunicaţii.

Romtelecom asigură însă opinia publică de bunele sale intenţii. „Compania este pregătită să plătească această factură luni, 18 iunie. În plus, pentru a-şi demonstra buna credinţă, Romtelecom îşi exprimă disponibilitatea de a renegocia contractul cu TVR astfel încât ambele canale să transmită meciurile simultan pentru ca întreg publicul din România să aibă acces la acest conţinut”, mai spune Romtelecom.

De asemenea, Romtelecom subliniază faptul că prin achiziţionarea acestor drepturi, compania „a intenţionat să le ofere clienţilor săi conţinut de calitate, în exclusivitate, folosind oportunitatea oferită de TVR prin scoaterea, în mod public, spre vânzare a o serie de drepturi de difuzare a unor competiţii sportive”.

Totodată, Romtelecom cere scuze clienţilor companiei „pentru orice posibile neplăceri care ar putea rezulta din cauze independente de companie”.

Te-ar mai putea interesa și
Deși în scădere față de anul trecut, prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru buzunarele românilor
Deși în scădere față de anul trecut, prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru buzunarele românilor
Perioada Sărbătorii de Paște este unul dintre cele două evenimente importante din perspectivă religioasă ce pot reprezenta și catalizatori pentru economie. Tradițiile legate de sărbători......
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Interesul românilor pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre ...
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă occidentală prezentă pe piaţa rusă, se aşteaptă ca Banca Centrală ...
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 km/h, lansează o rundă de finanţare de 200.000 de euro pe SeedBlink
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 ...
Swisspod Technologies, un startup fondat de doi câștigători ai competiției SpaceX Hyperloop Competition — românul ...