Roşeanu (CFR Călători): Circa 30% din călători circulă fără bilet

Circa 30 la sută dintre cei care circulă cu trenul cu cumpără bilete, a declarat joi, la un post privat de televiziune, Ştefan Roşeanu, director CFR Călători.
Economica.net - joi, 25 oct. 2012, 08:06
Roşeanu (CFR Călători): Circa 30% din călători circulă fără bilet

‘Cam 30% din călători estimăm că merg fără bilet. Aceasta este una dintre zonele pe care le-am avut în atenţie pentru că este foarte important ca veniturile companiei să fie corecte şi să putem asigura existenţa trenurilor în toate zonele ţării, iar fără bani….’, a spus Roşeanu.

El a precizat că, pentru reducerea pierderilor trebuie utilizate procedurile de control şi supracontrol în trenuri, iar în selecţia personalului să fie avută în vedere şi probitatea morală a fiecăruia. De asemenea, este în curs de elaborare un proiect de act normativ prin care amenzile neplătite să fie achitate prin muncă în folosul comunităţii.

Potrivit directorului CFR Călători, corpul de control are circa 2.500 de angajaţi, iar un controlor primeşte un salariu net de 13.000-15.000 lei, la care se adaugă un bonus din contravaloarea biletelor tăiate în tren.

Acesta a subliniat că în ultimul an numărul călătorilor s-a redus la 53 milioane persoane. Cifra de afaceri a companiei este de circa două miliarde lei anual, dar compania are, din anii anteriori, datorii de circa 800 milioane lei.

Procurori şi poliţişti pun în aplicare, joi, mandate de aducere emise pe numele mai multor angajaţi ai Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători suspectaţi de corupţie şi abuz în serviciu, care vor fi audiaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, a afirmat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al parchetului, Alina Popescu.

Ea a precizat că angajaţii care vor fi audiaţi au diferite funcţii, începând de la controlori de tren şi până la şefi ai acestora.

Alina Popescu a spus că infracţiunile de care sunt suspectate câteva zeci de persoane în acest dosar se referă în general la luarea de mită de la călători prinşi fără bilet.

Te-ar mai putea interesa și
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, iar o metodologie aflată în consultare publică prevede......
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale Poduri din județul Bacău, de către Emma Lambda Limited
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia ...
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale denunță cenzura impusă de Guvern
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale ...
Aplicaţia TikTok nu mai funcţionează începând din această joi în Kârgâzstan, la cererea serviciilor de securitate ...