1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

News

Rovana Plumb amână CAT-ul pentru Roşia Montană

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că este nevoită să amâne convocarea Comitetului de Analiză Tehnică (CAT) pentru proiectul de la Roşia Montană, pe care intenţiona să o facă pentru vineri, pe motiv că instituţia va primi vizita unor experţi ai CE.

16 mai, 2012 | Mediafax

"Mă văd nevoită să amân convocarea CAT. Intenţionam ca vineri să aibă loc această şedinţă, însă acum trebuie să ne concentrăm pentru altceva: luni vin la Bucureşti experţii Comisiei Europene pentru a verifica modul în care ne-am îndeplinit sarcinile pe chestiunile pentru care suntem subiect de infringement. Mai întâi vom discuta despre chestiunile legate de directive şi implementarea lor la nivel naţional, iar către sfârşitul lunii, cu o altă echipă de la CE, vom discuta despre certificatele de emisii, un alt subiect la care suntem cam în urmă", a declarat agenţiei MEDIAFAX Rovana Plumb.

Aceasta a ţinut să precizeze că, în acest context, şedinţa CAT pentru Roşia Montană se va amâna către sfârşitul lunii mai sau chiar pentru o zi de la începutul lunii iunie.

"Nu vă pot spune o dată exactă, dar vă anunţ că imediat ce terminăm cu experţii CE ne ocupăm de acest subiect extrem de important de pe agenda publică", a spus Rovana Plumb.

Marţi, Rovana Plumb anunţa că intenţionează să convoace, vineri, o şedinţă a Comitetului de Analiză Tehnică pentru proiectul Roşia Montană în care să fie discutate concluziile din auditul juriştilor referitoare la întreruperea procedurii de evaluare ca urmare a anulării unor planuri de urbanism.

Săptămâna trecută, Rovana Plumb declara că nu a primit auditul prin care juriştii recomandă oprirea analizei proiectului de la Roşia Montană în lipsa unor planuri de urbanism valabile, fiind contrazisă atunci de fostul titular al portofoliului, Korodi Attila, care afirma că i l-a predat.

Marţi, Rovana Plumb a declarat că a găsit respectivul document, şi a luat la cunoştinţă conţinutul lui.
"Am găsit acel document botezat de presă audit, am cunoştinţă de conţinutul lui, însă nu a fost luată vreo decizie în legătură cu opiniile juriştilor. Voi convoca o şedinţă a CAT-ului în care vor fi discutate aceste puncte de vedere şi acolo va fi luată o decizie", declara ministrul Mediului.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO