Rovana Plumb: Cupru Min Abrud are nevoie de investiţii pe mediu de 15 milioane de euro

Cupru Min Abrud are nevoie de investiţii pe mediu în valoare de 15 milioane de euro, declară ministrul Mediului, Rovana Plumb, potrivit căruia în următoarele două săptămâni urmează să fie analizate la Bucureşti soluţiile legale de finanţare pentru aceste investiţii.
Economica.net - sâm, 06 apr. 2013, 15:13
Rovana Plumb: Cupru Min Abrud are nevoie de investiţii pe mediu de 15 milioane de euro

Rovana Plumb a declarat, sâmbără, într-o conferinţă de presă la Bucureşti, că aşteaptă conducerea Cupru Min la Bucureşti în următoarele două săptămâni, împreună cu directorul APM Alba, Mihaela Mih Dehelan, şi deputatul PSD Ioan Dârzu, liderul PSD Alba, pentru a găsi soluţia legală de finanţare pe zona de mediu a companiei Cupru Min, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Cupru Min are nevoie de investiţii pe mediu de 15 milioane de euro, din care cel mai important obiectiv este staţia de neutralizare a apelor acide. Efectuarea investiţiilor este o condiţie ce trebuie respectată, pentru că există anumite norme în vigoare şi sunt convinsă că vom găsi sursele de finanţare, astfel încât, cu toate că ele vor trebui cuprinse în autorizaţia integrată de mediu, într-un timp relativ optim să poată fi realizate”, a spus Rovana Plumb.

Potrivit acesteia, Cupru Min a depus la Agenţia de Protecţia Mediului Alba solicitarea de emitere a autorizaţiei integrate de mediu, care presupune şi măsuri în ceea ce priveşte realizarea investiţiilor de mediu.

Conform ministrului Mediului, la Guvern s-a discutat despre un plan de privatizare în ceea ce priveşte Cupru Min, însă nu a dorit să ofere mai multe detalii despre acesta.

„Eu doresc să vorbesc numai din punct de vedere al Ministerului Mediului. Sunt necesare aceste investiţii pe zona mediului la Cupru Min, incluzând aici şi gestiunea deşeurilor miniere respective”, a conchis Rovana Plumb.

Ministerul Economiei a fost mandatat de Guvern să caute un investitor cu care să se asocieze pentru a finanţa activitatea Cupru Min, acest investitor, care poate fi trader sau producător din domeniu, urmând să contribuie cu fonduri minime de 40-50 milioane euro. Ulterior, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, declara că sunt trei oferte „foarte serioase” pentru Cupru Min, dar există şi alte opţiuni în cazul producătorului de cupru, precum atragerea unor traderi de materii prime sau a SIF-urilor.

Principalul obiect de activitate al Cupru Min Abrud îl constituie extracţia de minereuri metalifere neferoase.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...