RTL: Mihai I, printre regii cu cele mai mari şanse de a se întoarce pe tron

Fostul Suveran al României, Mihai I, este un rege şomer, dar foarte iubit în ţara lui, ba chiar printre cei mai populari regi fără regat ai Europei. Potrivit televiziunii RTL, Mihai de România se numără şi printre cei care au cele mai mari şanse de a se întoarce pe tron.
Economica.net - Dum, 30 oct. 2011, 19:13

Postul belgian RTL prezintă nouă astfel de cazuri de „regi în şomaj” ai Europei şi începe chiar cu Regele Mihai, cotat cu trei stele la popularitate şi cu două stele la şansele de a-şi recupera tronul.

Mihai I al României tocmai şi-a sărbătorit 90 de ani, iar povestea sa pare un roman, relatează cronicarul pe chestiuni de regalitate de la RTL, Patrick Weber. Micul Mihai I nu avea decât şase ani atunci când a urcat pe tron, în 1927, la moartea bunicului său, Regele Ferdinand I. În 1947, este constrâns să abdice, sub presiunea comuniştilor care preluaseră puterea. În exil, începe o nouă viaţă devenind inginer aeronaut şi conducând o şcoală de pilotaj. Nu şi-a uitat nici coroana, nici ţara.

În 1948, se căsătoreşte cu prinţesa Ana de Bourbon Parma, cu care are cinci fete. După căderea comunismului, revine în ţară şi-şi recuperează o parte din bunuri. Fiica sa cea mare, Margareta, apare ca moştenitoare legitimă, chiar dacă legile succesiunii împiedicau până atunci femeile să pretindă tronul României. Deşi prinţesa nu are copii, succesiunea este asigurată.

Nepotul său, prinţul Nicolae a primit titulatura de prinţ al României şi este numit alteţă regală, conchide Patrick Weber. Nicolae de Muntenegru este, în viziunea RTL, singurul dintre „regii şomeri” care beneficiază de aceeaşi cotaţie bună ca a regelui Mihai, cu trei stele la popularitate şi două stele la şanse de întoarcere pe tron.

Te-ar mai putea interesa și
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat în conturile fermierilor peste 2,39 miliarde de euro, începând din 16 octombrie şi până astăzi, iar în scurt timp toţi......
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei
Guvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei, Dimitar Radev, a declarat joi că aderarea Bulgariei la zona euro ar putea fi ...
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful ...
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...