Rudel Obreja a câştigat procesul cu AIBA

Preşedintele Federaţiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, a câştigat procesul împotriva Federaţiei Internaţionale a Boxului Amator (AIBA), a anunţat marţi FRB, într-un comunicat de presă remis Agerpres.
Economica.net - mar, 08 nov. 2011, 16:34

Federaţia Română de Box, asistată de avocatul spaniol Josep Vandellos, a câştigat procesul împotriva AIBA, precizează comunicatul semnat de secretarul general al FRB, Niculae Constantinescu.

Astfel, FRB a avut câştig de cauză la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

„TAS a decis astfel:

1 Apelul formulat de FR Box împotriva deciziei AIBA, din 13 aprilie 2011, este admis.

2. Decizia Biroului Comitetului Executiv AIBA, din 8 martie 2011, este declarat ca neavând bază legală nici în Statutul AIBA şi nici în Codul de disciplină AIBA.

3. Decizia Comitetului Executiv AIBA, din 13 aprilie 2011, şi decizia Comisiei de disciplină AIBA, din 25 martie 2011, aşa cum face referire decizia Comitetului Executiv AIBA, sunt anulate”, afirmă comunicatul FRB.

Pe 8 martie, Comitetul Executiv al AIBA a decis suspendarea provizorie a FRB. Decizia a fost luată după ce FRB a anunţat alegeri pentru conducerea sa pentru data de 27 octombrie 2010, cu scopul înlocuirii preşedintelui aflat în stare de suspendare, dar acest lucru nu a avut loc. Pe 2 decembrie 2010, AIBA a acordat FRB încă două luni pentru a organiza alegeri, însă forul naţional nu a respectat acest termen, iar Obreja a continuat să îndeplinească funcţia de preşedinte, deşi era în stare de suspendare.

În septembrie, TAS a aprobat solicitarea FRB de a suspenda punerea în aplicare a deciziei AIBA de excludere provizorie şi pierdere a calităţii de membru AIBA, până la soluţionarea litigiului dintre AIBA şi FRB.

Conflictul dintre AIBA şi Obreja a izbucnit în timpul JO de la Beijing, din 2008, când oficialul român i-a acuzat pe oficialii federaţiei internaţionale că ar fi manipulat arbitrajele meciurilor din cadrul turneului olimpic.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Bucureşti – Poliţiştii au dat 48 de sancţiuni contravenţionale şi amenzi de 23.000 de lei, în urma verificărilor pentru respectarea normelor anti-COVID
Bucureşti – Poliţiştii au dat 48 de sancţiuni contravenţionale şi amenzi de 23.000 de lei, în urma verificărilor ...
Poliţiştii Capitalei au aplicat, miercuri, 48 de sancţiuni contravenţionale, avertismente şi amenzi de 23.000 de lei, ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 28.10.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 28.10.2021
Euro începe ziua aproape de maximul istoric înregistrat în faţa leului, la cursul BNR în luna septembrie
Patru modele de cinci stele și unul de patru la cele mai recente teste de siguranță EuroNCAP – VIDEO
Patru modele de cinci stele și unul de patru la cele mai recente teste de siguranță EuroNCAP – VIDEO
Organismul de testare a siguranței vehiculelor, EuroNCAP, a dat publicității rezultatele ultimelor sale teste la care ...