1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

News

Rupert Murdoch, convocat la audieri de o comisie pentru mass-media

Magnatul media Rupert Murdoch şi fiul său James vor fi audiaţi săptămâna viitoare de o comisie privind practicile mass-media înfiinţată de Guvernul britanic după scandalul interceptărilor la tabloidul News of the World, a anunţat această comisie joi, relatează AFP.

20 apr, 2012 | Mediafax

Rupert Murdoch, preşedintele şi fondatorul imperiului News Corp. care a deţinut News of the World până la închiderea sa în iulie, va fi interogat miercuri, 25 aprilie, şi joi, 26 aprilie.

Fiul său, James, care a demisionat la sfârşitul lui februarie de la News International, divizia britanică a grupului News Corp, va fi audiat marţi, 24 aprilie.

Comisia, înfiinţată în vara trecută de premierul britanic David Cameron, are ca misiune să elucideze scandalul interceptărilor telefonice practicate de News of the World şi să tragă învăţăminte în privinţa protecţiei vieţii private.

Formată din şase membri, între care un militant pentru drepturile omului, un oficial din cadrul poliţiei, doi jurnalişti şi un fost preşedinte al Financial Times, ea este prezidată de Brian Leveson, unul dintre judecătorii cu cel mai înalt rang din Marea Britanie.

Rupert şi James Murdoch au fost deja interogaţi anul trecut de comisia pentru presă din Camera Comunelor, Camera inferioară a Parlamentului britanic, în acelaşi caz.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO