Rupert Murdoch, reales preşedinte al 21st Century Fox

Magnatul Rupert Murdoch a fost reales în funcţia de preşedinte al companiei 21st Century Fox, în ciuda numeroaselor proteste ale unora din acţionarii companiei, informează C21 Media.
Economica.net - lun, 21 oct. 2013, 13:04
Rupert Murdoch, reales preşedinte al 21st Century Fox

Totodată, cei doi fii ai lui Rupert Murdoch, Lachlan şi James, au fost aleşi în board-ul de conducere al 21st Century Fox, în cadrul unei întâlniri a acţionarilor companiei, care s-a desfăşurat vineri, la Los Angeles.

Numirile au fost făcute în ciuda faptului că doi dintre acţionarii grupului – Christian Brothers Investment Services şi British Columbia Investment Management Corporation din Canada – au propus, fără a avea însă succes, ca funcţia de preşedinte al 21st Century Fox să fie preluată de o persoană independentă.

Totodată, firma de consultanţă Institutional Shareholder Services le-a recomandat acţionarilor să voteze împotriva numirii la conducerea companiei a lui Rupert Murdoch şi a opt dintre ceilalţi directori, inclusiv cei doi fii ai magnatului.

Conform Reuters, Timothy Schaler, un consultant al Christian Brothers Investment Services, a declarat în cadrul întâlnirii de vineri: „Noua noastră companie merită un început proaspăt”.

Însă, reprezentanţii 21st Century Fox au spus că grupul are nevoie de „perspectiva unică” şi de „viziunea strategică” a lui Rupert Murdoch, în funcţia de CEO. De asemenea, reprezentanţii 21st Century Fox au susţinut că actuala conducere a furnizat rezultate bune pentru acţionarii grupului.

Rupert Murdoch este fondatorul şi preşedintele grupului media News Corporation. News Corporation a finalizat până la sfârşitul lunii iunie proiectul său de scindare, în companii diferite, a diviziei editoriale de activităţile de divertisment.

Divizia de cinema şi televiziune – inclusiv studiourile 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox şi postul Fox News – a fost separată de cea care include ziarele şi operaţiunile de publishing ale grupului News Corp.

Din grupul media News Corp. fac parte şi publicaţiile americane Wall Street Journal şi New York Post, dar şi ziarele britanice Sunday Times şi The Sun, dar şi The Australian şi editura HarperCollins.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...