Rupert Murdoch vrea să vândă ziarele locale pe care le editează în SUA

News Corp., grupul de media controlat de magnatul Rupert Murdoch, intenţionează să vândă compania Dow Jones Local Media, editorul unor publicaţii locale precum Cape Cod Times, publicat în Massachusetts, şi Ashland Daily Tidings, care apare în statul Oregon, informează Bloomberg.
Economica.net - vin, 05 apr. 2013, 06:24
Rupert Murdoch vrea să vândă ziarele locale pe care le editează în SUA

Compania cu sediul în New York a angajat banca de investiţii Waller Capital să caute potenţiali cumpărători ai acestor publicaţii, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Reprezentanţii News Corp. au refuzat să comenteze informaţia.

News Corp. a mai încercat să vândă, în 2008, ziarele locale pe care le editează în SUA, pe fondul crizei financiare. La momentul respectiv, însă, News Corp. nu a primit nicio ofertă de cumpărare a publicaţiilor sale locale.

Dow Jones Local Media Group, Inc. este o subsidiară a News Corporation şi deţine ziare, site-uri şi publicaţii de nişă în California, Maine, Massachusetts, New Hampshire, New York, Oregon şi Pennsylvania.

În prezent, Dow Jones Local Media Group publică 8 ziare şi 15 săptămânale în opt state americane. Cea mai importantă publicaţie editată de această companie este Times Herald-Record.

Dow Jones Local Media Group, Inc. a fost înfiinţată sub denumirea Ottaway Community Newspapers de James Ottaway, în 1936. Ottaway Community Newspapers a publicat nouă ziare în nord-estul Statelor Unite, până în 1970, când societatea a fost preluată de Dow Jones & Company, publisherul The Wall Street Journal.

Ottaway Community Newspapers a devenit parte a News Corp., în anul 2007, când Murdoch a preluat Dow Jones, într-o tranzacţie estimată la 5 miliarde de dolari.

Grupul media News Corporation, deţinut de magnatul Rupert Murdoch, trebuie să finalizeze până la sfârşitul lunii iunie proiectul său de scindare, în companii diferite, a diviziei editoriale de activităţile de divertisment.

Divizia de cinema şi televiziune – inclusiv studiourile 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox şi postul Fox News – va fi separată de cea care include ziarele şi operaţiunile de publishing ale grupului News Corp.

Din grupul media News Corp. fac parte publicaţii precum Wall Street Journal, The Times of London, The Australian, New York Post, Herald Sun, precum şi editura HarperCollins. Conform experţilor, divizia editorială va fi mult mai mică decât cea de entertainment.

Familia Murdoch va păstra în continuare controlul efectiv asupra ambelor divizii rezultate în urma scindării.

Scindarea trustului într-o divizie editorială şi una de divertisment a fost aprobată pe 28 iunie 2012 de consiliul de administraţie al grupului News Corporation. Conform analiştilor de la Wall Street Journal şi Reuters, manevra are rolul de a proteja activităţile de televiziune şi producţie de filme, mai profitabile, de cele editoriale, mai ales pe fondul scandalului interceptărilor telefonice, care a afectat numeroase publicaţii britanice aparţinând acestui grup media. În contextul scindării, grupul News International şi-a schimbat numele în NI Group Limited.

Pierderile nete înregistrate de noua structură de publishing a News Corp., pe anul financiar care se încheie pe 30 iunie, sunt estimate la 1,89 miliarde de dolari, în timp ce veniturile companiei ar putea fi de 9,14 miliarde de dolari, mai scrie Bloomberg.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...