1EUR = 4.8698 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Rus exclude posibilitatea ca Dacia să relocheze producţia din cauza infrastructurii rutiere

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a exclus joi posibilitatea ca producătorul auto Dacia să-şi mute producţia din România în alte ţări din cauza infrastructurii rutiere, dând asigurări că varianta realizării în două etape a unei autostrăzi între Piteşti şi Sibiu a fost agreată de reprezentanţii companiei.

09 oct, 2014 | Agerpres

'Nu cred că vor pleca, iar dacă vor pleca, nu vor pleca din cauza aceasta. Dar eu nu cred că vor pleca, nu văd de ce ar pleca. (...) Ei sunt confortabili cu varianta în care să mai apară încă patru benzi, deci nu ar genera vreo decizie vizavi de treaba asta. (...) Şi sindicatele acelaşi lucru au spus, în final. (...) Deci autostradă, în două faze, acest lucru a fost agreat', a declarat Rus la Piteşti, după discuţiile purtate cu autorităţile din Argeş şi reprezentanţii administraţiei şi sindicatelor de la Dacia.

Ministrul a adăugat că reprezentanţii Dacia au apreciat ca fiind 'o variantă realistă' propunerea sa privind realizarea, într-o primă fază, a unui drum expres între Piteşti şi Sibiu, care ulterior să fie transformat în autostradă.

Directorul general al Dacia, Nicolas Maure, afirmase în urmă cu o zi că realizarea unei legături rutiere moderne între Piteşti şi Sibiu ar fi foarte importantă pentru creşterea competitivităţii uzinei de la Mioveni. 'Am avea o reducere a costurilor de transport cu 30 de euro pe fiecare maşină, dacă am avea o cale de acces de tip autostradă pe ruta Piteşti-Sibiu-Arad. Pentru noi este, bineînţeles, foarte important să avem acest acces rapid la frontieră cât mai repede posibil, dacă este posibil înainte de 2020', a declarat Nicolas Maure

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO