Ruşanu: Piaţa non-bancară de care se va ocupa ASF este de 10-15 miliarde de euro

Candidatul pentru funcţia de preşedinte al ASF, Dan Radu Ruşanu, a declarat, marţi, că piaţa non-bancară de care se va ocupa Autoritatea este de 10-15 miliarde de euro şi că această piaţă poate creşte în condiţiile unei creşteri substanţiale a economiei.
Economica.net - mar, 23 apr. 2013, 13:13
Ruşanu: Piaţa non-bancară de care se va ocupa ASF este de 10-15 miliarde de euro

Întrebat dacă ASF va fi ca o umbrelă asupra unei pieţe de 20 de miliarde de euro, Ruşanu a precizat că cifra este mult exagerată.

„Cred că cifra e mult exagerată. După cum ştiţi, după 2008 piaţa non-bancară a avut un recul puternic. Pot să vă spun că fondurile de pensii private la sfârşitul anului 2013 vor ajunge la circa 3 miliarde de euro, piaţa de asigurări va fi tot pe undeva pe acolo, iar bursa de valori va fi în funcţie de cum va decurge economia. Piaţa non-bancară va fi într-o strânsă corelare cu creşterea economică din România”, a spus Ruşanu.

Solicitat să avanseze o cifră pentru piaţa non-bancară de care se va ocupa ASF, Ruşanu a răspuns: „Între 10 şi 15 miliarde de euro, depinde cum va evolua piaţa. O creştere economică substanţială va avea un impact pozitiv şi asupra pieţii non-bancare”.

Comisiile de Buget-Finanţe şi Comisiile economice din Senat şi Camera Deputaţilor s-au reunit, marţi, pentru audierea candidaţilor pentru cele cinci funcţii executive şi pentru cele 12 funcţii neexecutive pe care le va avea Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF). Plenul Parlamentului urmează să se pronunţe asupra învestirilor în funcţii.

Pentru funcţiile executive candidează: Dan Radu Ruşanu – preşedinte; Daniel Dăianu – prim-vicepreşedinte; Daniel Tudor, Mircea Ursache şi Ion Giurescu – vicepreşedinţi.

Pentru funcţiile neexecutive candidează următorii: Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mîrzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu, Gh. Cornel Coca Constantinescu.

Doina Domnica Pârcălabu, Octavian Lupu, Ion Golu, Emilian Moscu Popescu, Dragoş Mihalache, Daniel Ştefan Armeanu candidează pentru funcţiile de membri supleanţi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Craiova, că va promulga în cursul acestei zile legea pentru înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...