Ruşanu: Unificarea CSA, CNVM, CSSPP în ASF, solicitată în scrisoarea de intenţie cu FMI

Candidatul pentru preşedinţia ASF, Dan Radu Ruşanu, a precizat, marţi, la audierea sa de către comisiile parlamentare Economice şi de Buget-Finanţe, că unificarea CSA, CNVM şi CSSPP în ASF a fost solicitată în scrisoarea de intenţie cu FMI.
Economica.net - mar, 23 apr. 2013, 12:23
Ruşanu: Unificarea CSA, CNVM, CSSPP în ASF, solicitată în scrisoarea de intenţie cu FMI

„În scrisoarea de intenţie cu FMI s-a solicitat unirea celor trei entităţi (CSA, CNVM, CSSPP – n.r.) într-una. De aceea, scrisoarea de intenţie care va pleca pentru board-ul FMI din iunie, acesta trebuie să fie unul din punctele care trebuie bifate, adică înfiinţarea ASF”, a spus Ruşanu.

El a menţionat că acesta este şi motivul pentru care Guvernul a urgentat înfiinţarea ASF.

Ruşanu şi-a manifestat speranţa ca înfiinţarea ASF să fie adoptată miercuri de plenul comun al Parlamentului, el arătând că s-a insistat şi asupra promulgării legii.

El a arătat că urmează ca ASF să înceapă să funcţioneze din data de 30 aprilie, termenul de 15 zile prevăzut pentru debutul funcţionării de la data nominalizării conducerii, stipulat de lege, reducându-se astfel la o săptămână.

Ruşanu a mai spus că unirea celor trei entităţi (CSA, CNVM, CSSPP) în ASF va permite îmbunătăţirea colaborării, coordonării şi a schimbului de informaţii pe piaţa non-bancară, în condiţiile în care noua structură va avea o conducere unică.

Ruşanu a mai spus că ASF va comasa direcţiile juridice, economice şi de personal pe care cele trei entităţi le aveau până acum într-o singură direcţie, arătând că surplusul de personal care va apărea astfel va trebui disponibilizat.

Comisiile de Buget-Finanţe şi Comisiile economice din Senat şi Camera Deputaţilor s-au reunit, marţi, pentru audierea candidaţilor pentru cele cinci funcţii executive şi pentru cele 12 funcţii neexecutive pe care le va avea Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF).

Pentru funcţiile executive candidează: Dan Radu Ruşanu – preşedinte; Daniel Dăianu – prim-vicepreşedinte; Daniel Tudor, Mircea Ursache şi Ion Giurescu – vicepreşedinţi.

Pentru funcţiile neexecutive candidează următorii: Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mîrzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu, Gh. Cornel Coca Constantinescu.

Doina Domnica Pârcălabu, Octavian Lupu, Ion Golu, Emilian Moscu Popescu, Dragoş Mihalache, Daniel Ştefan Armeanu candidează pentru funcţiile de membri supleanţi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Craiova, că va promulga în cursul acestei zile legea pentru înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...