Ruşanu: Unificarea CSA, CNVM, CSSPP în ASF, solicitată în scrisoarea de intenţie cu FMI

Candidatul pentru preşedinţia ASF, Dan Radu Ruşanu, a precizat, marţi, la audierea sa de către comisiile parlamentare Economice şi de Buget-Finanţe, că unificarea CSA, CNVM şi CSSPP în ASF a fost solicitată în scrisoarea de intenţie cu FMI.
Economica.net - mar, 23 apr. 2013, 12:23
Ruşanu: Unificarea CSA, CNVM, CSSPP în ASF, solicitată în scrisoarea de intenţie cu FMI

„În scrisoarea de intenţie cu FMI s-a solicitat unirea celor trei entităţi (CSA, CNVM, CSSPP – n.r.) într-una. De aceea, scrisoarea de intenţie care va pleca pentru board-ul FMI din iunie, acesta trebuie să fie unul din punctele care trebuie bifate, adică înfiinţarea ASF”, a spus Ruşanu.

El a menţionat că acesta este şi motivul pentru care Guvernul a urgentat înfiinţarea ASF.

Ruşanu şi-a manifestat speranţa ca înfiinţarea ASF să fie adoptată miercuri de plenul comun al Parlamentului, el arătând că s-a insistat şi asupra promulgării legii.

El a arătat că urmează ca ASF să înceapă să funcţioneze din data de 30 aprilie, termenul de 15 zile prevăzut pentru debutul funcţionării de la data nominalizării conducerii, stipulat de lege, reducându-se astfel la o săptămână.

Ruşanu a mai spus că unirea celor trei entităţi (CSA, CNVM, CSSPP) în ASF va permite îmbunătăţirea colaborării, coordonării şi a schimbului de informaţii pe piaţa non-bancară, în condiţiile în care noua structură va avea o conducere unică.

Ruşanu a mai spus că ASF va comasa direcţiile juridice, economice şi de personal pe care cele trei entităţi le aveau până acum într-o singură direcţie, arătând că surplusul de personal care va apărea astfel va trebui disponibilizat.

Comisiile de Buget-Finanţe şi Comisiile economice din Senat şi Camera Deputaţilor s-au reunit, marţi, pentru audierea candidaţilor pentru cele cinci funcţii executive şi pentru cele 12 funcţii neexecutive pe care le va avea Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF).

Pentru funcţiile executive candidează: Dan Radu Ruşanu – preşedinte; Daniel Dăianu – prim-vicepreşedinte; Daniel Tudor, Mircea Ursache şi Ion Giurescu – vicepreşedinţi.

Pentru funcţiile neexecutive candidează următorii: Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mîrzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu, Gh. Cornel Coca Constantinescu.

Doina Domnica Pârcălabu, Octavian Lupu, Ion Golu, Emilian Moscu Popescu, Dragoş Mihalache, Daniel Ştefan Armeanu candidează pentru funcţiile de membri supleanţi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Craiova, că va promulga în cursul acestei zile legea pentru înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat de înţeles că ţara sa ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO, fără a face la fel şi în privinţa Suediei, într-o întâlnire televizată......
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Jean-Philippe Imparato, directorul executiv al mărcii Alfa Romeo din grupul Stellantis, consideră că piața americană ...
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate duminică o propunere de interzicere a cazinourilor, într-un ...
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este obligat de lege să o cumpere
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este ...
Tragedia de pe Lacul Morii, unde un om a murit mușcat de câini, ne amintește că animalele domestice pot provoca daune ...