Ruşanu: Unificarea CSA, CNVM, CSSPP în ASF, solicitată în scrisoarea de intenţie cu FMI

Candidatul pentru preşedinţia ASF, Dan Radu Ruşanu, a precizat, marţi, la audierea sa de către comisiile parlamentare Economice şi de Buget-Finanţe, că unificarea CSA, CNVM şi CSSPP în ASF a fost solicitată în scrisoarea de intenţie cu FMI.
Economica.net - mar, 23 apr. 2013, 12:23
Ruşanu: Unificarea CSA, CNVM, CSSPP în ASF, solicitată în scrisoarea de intenţie cu FMI

„În scrisoarea de intenţie cu FMI s-a solicitat unirea celor trei entităţi (CSA, CNVM, CSSPP – n.r.) într-una. De aceea, scrisoarea de intenţie care va pleca pentru board-ul FMI din iunie, acesta trebuie să fie unul din punctele care trebuie bifate, adică înfiinţarea ASF”, a spus Ruşanu.

El a menţionat că acesta este şi motivul pentru care Guvernul a urgentat înfiinţarea ASF.

Ruşanu şi-a manifestat speranţa ca înfiinţarea ASF să fie adoptată miercuri de plenul comun al Parlamentului, el arătând că s-a insistat şi asupra promulgării legii.

El a arătat că urmează ca ASF să înceapă să funcţioneze din data de 30 aprilie, termenul de 15 zile prevăzut pentru debutul funcţionării de la data nominalizării conducerii, stipulat de lege, reducându-se astfel la o săptămână.

Ruşanu a mai spus că unirea celor trei entităţi (CSA, CNVM, CSSPP) în ASF va permite îmbunătăţirea colaborării, coordonării şi a schimbului de informaţii pe piaţa non-bancară, în condiţiile în care noua structură va avea o conducere unică.

Ruşanu a mai spus că ASF va comasa direcţiile juridice, economice şi de personal pe care cele trei entităţi le aveau până acum într-o singură direcţie, arătând că surplusul de personal care va apărea astfel va trebui disponibilizat.

Comisiile de Buget-Finanţe şi Comisiile economice din Senat şi Camera Deputaţilor s-au reunit, marţi, pentru audierea candidaţilor pentru cele cinci funcţii executive şi pentru cele 12 funcţii neexecutive pe care le va avea Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF).

Pentru funcţiile executive candidează: Dan Radu Ruşanu – preşedinte; Daniel Dăianu – prim-vicepreşedinte; Daniel Tudor, Mircea Ursache şi Ion Giurescu – vicepreşedinţi.

Pentru funcţiile neexecutive candidează următorii: Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mîrzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu, Gh. Cornel Coca Constantinescu.

Doina Domnica Pârcălabu, Octavian Lupu, Ion Golu, Emilian Moscu Popescu, Dragoş Mihalache, Daniel Ştefan Armeanu candidează pentru funcţiile de membri supleanţi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Craiova, că va promulga în cursul acestei zile legea pentru înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins. Liderul ATP trebuie să părăsească Australia
Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins. Liderul ATP trebuie să părăsească Australia
Cei trei judecători de la Curtea Federală a Australiei au decis în favoarea guvernului în procesul privind anularea vizei ...
Guvernul britanic analizează un plan de împrumuturi bancare acordate companiilor energetice, pentru a atenua costul mare al energiei
Guvernul britanic analizează un plan de împrumuturi bancare acordate companiilor energetice, pentru a atenua costul mare ...
Guvernul Marii Britanii are în vedere planuri de a atenua o creştere bruscă a costurilor energiei, care va afecta gospodăriile ...
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade s-a produs în Vrancea
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade s-a produs în Vrancea
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 s-a produs sâmbătă aproape de miezul nopţii, la ora locală 23:51, în zona seismică ...