1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Rusia: Există speranţe că se va încheia un acord privind reducerea producţiei de ţiţei

Kremlinul speră să se ajungă la un consens privind plafonarea producţiei de ţiţei între ţările membre ale OPEC şi statele din afara cartelului, a declarat marţi Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, transmite Reuters.

01 noi, 2016 | Agerpres

'Negocierile sunt în derulare, poziţiile majorităţii statelor coincid', a apreciat Dmitri Peskov.

La sfârşitul săptămânii trecute, Oficialii Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) nu au reuşit să ajungă la un acord privind reducerea producţiei de ţiţei.

Comitetul experţilor se va întâlni din nou la Viena în 25 noiembrie, înaintea următoarei reuniuni a miniştrilor ţărilor membre OPEC, programată în 30 noiembrie, 'pentru a finaliza cotele individuale'. Oficialii OPEC s-au întâlnit sâmbătă şi cu producători de ţiţei din afara cartelului (Rusia, Kazahstan, Mexic, Oman, Azerbaidjan, Brazilia şi Bolivia), pentru a discuta reducerea producţiei de ţiţei. De la mijlocul lui 2014, cotaţia barilului de petrol s-a înjumătăţit din cauza supraproducţiei.

Într-o declaraţie comună a membrilor OPEC şi a statelor din afara cartelului se arată că reuniunea de sâmbătă a reprezentat 'o evoluţie pozitivă' spre finalizarea unui acord global privind limitarea producţiei de ţiţei, în 30 noiembrie.

În septembrie, Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol a convenit, pentru prima dată în ultimii opt ani, să-şi reducă producţia de petrol cu 700.000 de barili pe zi (bpd), până la 32,5 - 33 milioane de barili pe zi. OPEC estimează că producţia sa actuală se situează la 33,24 milioane bpd.

Luni, la bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent cu livrare în luna decembrie a scăzut la 48,61 dolari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO