1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Rusia investeşte în mineritul extraterestru: vrea metale preţioase de pe asteroizi

O companie rusă investeşte milioane de dolari în Planetary Resources, cu sediul în SUA, companie care se va ocupa cu mineritul pe asteroizi, scrie Russia Today.

18 aug, 2012 | Andreea Budica | ECONOMICA.net

Activitatea de bază a companiei ruse 12BF Global Ventures se desfăşoară în domeniul energiei alternative iar investiţia în compania de minerit extraterestru a fost confirmată de Ilya Golubovich, director general şi coproprietar al firmei ruse, potrivit ziarului Vedomosti.

Suma exactă investită în proiect nu a fost dezvăluită şi va fi eliberată în mai multe tranşe.

"Nu este vorba de zeci de mii de dolari, însă vom mai investi bani în acest proiect", a spus Golubovich, admiţând că, în total, doreşte să investească 50 de milioane de dolari în industria spaţială.

Printre investitorii Planetary Resources se mai află miliardarul de la Google Larry Page şi directorul filmului Avatar James Cameron. Alţi acţionari ai companiei mai sunt fostul arhitect de software de la Microsoft Charles Simonyi şi preşedintele Perot Group Ross Perot Jr.

Noua companie plănuieşte să trimită roboţi în spaţiu pentru a căuta metale preţioase pe asteroizi, a săpa mine şi a aduce resursele pe Pământ. Până în 2015, compania intenţionează să înceapă mai multe proiecte pe asteroizi, încercând să extragă aur, platină, metale rare, apă, dar şi combustibil.

Potrivit unui studiu ştiinţific, în jur de 9.000 de asteroizi mai mari de 50 de metri în diametru orbitează în jurul Pământului. Fiecare dintre aceştia ar putea avea zăcăminte de platină în valoare de miliarde de dolari. Un singur astfel de asteroid ar putea amortiza investiţia iniţială a proiectului, cred fondatorii. Asteroizii care au apă sau gheaţă ar putea face obiectul unor alte explorări spaţiale.

Planetary Resources crede, de asemenea, că accesul la apă va face zborurile în spaţiu mai ieftine şi ar putea chiar să le scurteze, întrucât asteroizii de gheaţă ar putea fi transformaţi în bază de producţie de combustibil. Hidrogenul produs ascolo ar putea scurta perioada zborurilor interplanetare, acestea devenind mai rapide.

Planetary Resources a fost înfiinţată în 2010 şi se ocupă, în principal, de dezvoltarea de mici telescoape de explorare a asteroizilor. Compania se ocupă, de asemenea, de dezvoltarea şi plasarea de sateliţi pentru clienţi privaţi şi guvernamentali.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO