Rusia îşi va finaliza infrastructura pentru submarinele echipate cu torpile Poseidon către 2024 – TASS

Rusia intenţionează să finalizeze către începutul anului 2024 construcţia infrastructurii sale de coastă la Oceanul Pacific pentru baza submarinelor sale nucleare care vor transporta super- torpile cu capacitate nucleară Poseidon, a anunţat luni agenţia de stat de presă TASS, citată de Reuters.
AGERPRES - lun, 27 mart. 2023, 09:08
Rusia îşi va finaliza infrastructura pentru submarinele echipate cu torpile Poseidon către 2024 - TASS

Rusia a declarat în ianuarie că a produs primul set de torpile Poseidon, la patru ani după ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat un tip fundamental nou de armă nucleară strategică, susţinând că aceasta va avea propria sa alimentare nucleară, scrie Agerpres.

Există puţine detalii confirmate despre Poseidon în spaţiul public, dar în esenţă se pare că ar fi o combinaţie între o torpilă şi o dronă care poate fi lansată de pe un submarin nuclear.

Torpilele sunt în curs de dezvoltare pentru a fi desfăşurate pe submarinele cu propulsie nucleară Belgorod şi Habarovsk, potrivit TASS.

„Lucrările de construire a infrastructurii de coastă pentru baza a două submarine speciale în Kamceatka ar urma să fie finalizată către începutul anului viitor”, a declarat pentru TASS o sursă anonimă din domeniul apărării.

Baza de submarine cu rachete balistice nucleare a Flotei Rusiei din Pacific este situată pe coasta de sud-est a Peninsulei Kamceatka, în Extremul Orient rus.

Oceanul Pacific şi Marea Ohoţk scaldă coastele de est şi de vest ale Peninsulei Kamceatka.

Sursa a declarat pentru agenţia de presă TASS că un nou division este în curs de formare ca parte a forţelor submarine ale Flotei din Pacific, care va include nu numai Belgorod şi Habarovsk, ci şi alte submarine.

Noile submarine speciale vor participa la îndeplinirea sarcinilor de „descurajare strategică”, a declarat interlocutorul TASS.

Modernizarea majoră a bazei nucleare a Rusiei intervine pe fondul tensiunilor tot mai mari între SUA şi China cu privire la influenţa în Pacificul de Vest.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat – duminică- că Moscova nu a creat o alianţă militară cu China, dar el şi liderul chinez Xi Jinping au promis să-şi strângă legăturile, inclusiv în domeniul militar, în cursul întrevederii de săptămâna trecută, cu ocazia vizitei preşedintelui chinez în Rusia.

TASS notează că nu are o confirmare oficială a acestor informaţii.

Potrivit TASS, submarinul Belgorod urmează să servească în cadrul Flotei Rusiei din Pacific. Pentru acest submarin a fost realizat primul set de supertorpile Poseidon. Acest submarin din Proiectul 09852 a intrat în dotarea flotei ruse, fără arma sa principală, la 8 iulie 2022. În prezent, Belgorod se află în probe în Flota Nordului.

Submarinul Habarovsk din Proiectul 09851 este în curs de finalizare la şantierul Sevmaş din Severodvinsk, regiunea Arhanghelsk (nord-vestul Rusiei).

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Sectorului 2 va începe sistematizarea străzilor din Cvartalul 3, care cuprinde o parte din zona veche a Capitalei
Primăria Sectorului 2 va începe sistematizarea străzilor din Cvartalul 3, care cuprinde o parte din zona veche a Capitalei
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (foto), anunţă că va începe sistematizarea străzilor din Cvartalul 3, proces în urma căruia va creşte siguranţa rutieră, iar trotuarele vor fi redate......
Poliţiştii de penitenciare încep de săptămâna aceasta protestele. Mâine vor fi în grevă japoneză, miercuri nu vor lucra timp de 2 – 4 ore, iar după accea vor bloca pușcăriile
Poliţiştii de penitenciare încep de săptămâna aceasta protestele. Mâine vor fi în grevă japoneză, miercuri nu vor ...
Poliţiştii de penitenciare vor fi marţi în grevă japoneză, iar miercuri vor refuza să intre la programul de lucru ...
Lufthansa plănuiește să-și extindă prezența pe Aeroportul Fiumicino din Roma, după finalizarea preluării unui pachet important din acțiunile ITA Airways
Lufthansa plănuiește să-și extindă prezența pe Aeroportul Fiumicino din Roma, după finalizarea preluării unui pachet ...
Lufthansa speră să transforme Aeroportul Fiumicino din Roma într-un hub aerian sudic pentru grupul german, care se va ...
Președintele ANAF, Lucian Heiuș, și-a dat demisia astăzi
Președintele ANAF, Lucian Heiuș, și-a dat demisia astăzi
Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș, a anunțat în această seară că își dă ...