Rusia revendică preluarea controlului asupra localităţii Bogdanivka în direcţia Ceasiv Iar

Rusia a revendicat duminică preluarea controlului asupra micii localităţi Bogdanivka, în estul Ucrainei, unde armata sa îşi accentuează presiunea în direcţia Ceasiv Iar, la o zi după ce Camera Reprezentanţilor a Congresului american a aprobat un nou ajutor pentru Kiev, ale cărui trupe se află în dificultate, transmit AFP şi Reuters, scrie Agerpres.
AGERPRES - Dum, 21 apr. 2024, 15:21
Rusia revendică preluarea controlului asupra localităţii Bogdanivka în direcţia Ceasiv Iar

‘Unităţile Grupului de forţe Sud au eliberat complet localitatea Bogdanovka (denumirea rusă, n.red.) din Republica Populară Doneţk’, a indicat Ministerul Apărării într-un comunicat emis duminică, scrie Agerpres.

În plus, soldaţii ruşi au respins două contraatacuri ale brigăzii 93 mecanizate a armatei ucrainene şi şi-au îmbunătăţit poziţiile în direcţia Ceasiv Iar, potrivit aceleiaşi surse.

Bogdanivka, o mică localitate cu 100 de locuitori înainte de război, se află la mai puţin de 10 km de Ceasiv Iar, oraş strategic şi ţintă a forţelor ruse după cucerirea Bahmutului, mai la est, în primăvara lui 2023.

Ceasiv Iar este situat la mai puţin de 30 km sud-est de Kramatorsk, principalul oraş din Doneţk aflat sub control ucrainean şi un important nod feroviar şi logistic pentru armata ucraineană.

În raportul său matinal, armata ucraineană nu a menţionat Bogdanivka, dar reprezentanţii săi au vorbit deja despre o situaţie ‘tensionată’ în zona lărgită, unde trupele ruse au ‘superioritate numerică’, potrivit ministrului ucrainean al apărării, Rustem Umerov.

Anunţul Moscovei intervine la o zi după ce Camera Reprezentanţilor a Congresului american a votat în favoarea unui nou ajutor militar şi economic de aproape 61 miliarde de dolari pentru Kiev.

Te-ar mai putea interesa și
Au început să producă într-o sufragerie, iar acum, după 30 de ani, au rulaje de 35 de milioane euro din vânzarea de etichete. Povestea de business a unei familii de români
Au început să producă într-o sufragerie, iar acum, după 30 de ani, au rulaje de 35 de milioane euro din vânzarea de ...
Rottaprint, prima tipografie flexografică cu acționat 100% românesc, înființată de familia Nechita-Rotta în urmă cu 33 de ani, a ajuns la afaceri de 35 de milioane de euro după investiții......
Tribunalul ICC interzice Gazprom să apeleze la instanţele ruseşti pentru disputele cu companiile europene
Tribunalul ICC interzice Gazprom să apeleze la instanţele ruseşti pentru disputele cu companiile europene
Un tribunal al Camerei Internaţionale de Comerţ (ICC) a interzis grupului Gazprom să continue în Rusia procedurile judiciare ...
Bogdan Neacșu (CEC Bank) mai câștigă un mandat de președinte al Asociației Române a Băncilor. Maria Rousseva (BRD) este unul dintre vecepreședinții nou numiți
Bogdan Neacșu (CEC Bank) mai câștigă un mandat de președinte al Asociației Române a Băncilor. Maria Rousseva (BRD) ...
Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință de 24 mai 2024, a votat noua componență ...
Operatorul britanic National Grid caută cumpărător pentru cel mai mare terminal de LNG din Europa
Operatorul britanic National Grid caută cumpărător pentru cel mai mare terminal de LNG din Europa
Operatorul britanic al infrastructurii energetice National Grid a anunţat joi că intenţionează să vândă terminalul ...