Rusia revine în Top cinci exportatori către România. Valoarea importurilor a crescut de aproximativ trei ori

Federaţia Rusă redevine unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali pentru România, valoarea mărfurilor cumpărate din acest stat crescând în ianuarie faţă de perioada similară a anului trecut de aproximativ trei ori. A ajuns astfel de pe poziţia a 16-a, ocupată anul trecut în aceeaşi lună, pe locul cinci.
Economica.net - sâm, 29 apr. 2017, 11:22
Rusia revine în Top cinci exportatori către România. Valoarea importurilor a crescut de aproximativ trei ori

Federaţia Rusă redevine în top cinci exportatori către România după ce cu un an în urmă era de abia pe poziţia a 16-a în funcţie de valoarea importurilor efectuate de ţara noastră din acest stat, indică ultimele informaţii publicate de către Institutul Naţional de Statistică (INS) Pe fondul unei creşteri generale a importurilor cu 17,5% faţă de ianuarie 2016, până la aproximativ 5,2 miliarde de euro în ianuerie 2017, dar şi a aprovizionării României cu gaz rusesc, Rusia a furnizat ţării noastre 5,3% din totalul importurilor din prima lună a anului. Este vorba despre importuri în valoare de 278,1 milioane de euro, cu 183,5% peste valoarea celor din ianuarie 2016.

În rest, ţările partenere situate pe primele 10 locuri în derularea importurilor din luna ianuarie 2017, reprezentând 68,2% din total importuri, au fost: Germania (19,8% din total importuri), Italia (9,0%), Ungaria (7,2%), Franţa (5,9%), Federaţia Rusă (5,3%), Polonia (5,2%), China (5,2%), Olanda (4,0%), Turcia (3,4%), Austria (3,2%).

În ceea ce priveşte exporturile, România a cumpărat din Rusia în valoare de numai 91,1 milioane de euro (1,9% din total export), cu 24,8% mai mult decât în perioada similară a lui 2016. Rusia a fost astfel în ianuarie 2017 a 13-a ţară în topul principalelor ţări partenere la export.

În luna ianuarie 2017, deficitul comercial al României a fost de 607,4 milioane euro, mai mare cu 227,7 milioane euro faţă de luna ianuarie 2016.

Numai importurile de gaze au crescut valoric cu peste 195% faţă de ianuarie 2016, până la 73,8 milioane de euro.

 

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...