1EUR = 4.7354 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Rusia se pregăteşte pentru criză. Preţul petrolului, în picaj

Oficialii ruşi se tem că la o scădere de sub 80 de dolari a preţului la petrol, ţara va intra în criză. Acum petrolul este la 92 de dolari şi pe un pronunţat trend de scădere.

22 iun, 2012 | | ECONOMICA.net

Rusia este nevoită să ia măsuri anti-criză dacă preţul petrolului continuă să scadă şi ajunge sub 80 de dolari barilul, a declarat ministrul Finanţelor Anton Siluvanov citat de Ria Novosti. În prezent petrolul Brent este la 92 de dolari, un minim al ultimelor 16 luni şi se află pe un pronunţat trend de scădere. Ultima dată când petrolul a fost la acest preţ a fost la sfârşitul lui 2010. Preţul petrolului a scăzut cu mai mult de 30 de dolari din martie.

„Dacă preţul petrolului scade sub 80 de dolari barilul şi vedem o creştere economică situată între 0 şi 1%, şi dacă vedem cum încasările la buget tot scad, atunci vom fi nevoiţi să introducem măsuri anti-criză”, a arătat Siluanov.

Potrivit acestuia, 500 de miliarde de ruble – 16 miliarde de dolari ar putea fi alocate, într-o primă fază, pentru contracararea efectelor crizei.

Rusia este al doilea cel mai mare producător de ţiţei din lume după Arabia Saudită.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO