Rusia suspendă până la finalul lui 2022 exporturile de echipamente de telecomunicaţii, medicale, auto, electrice

Guvernul Rusiei a anunţat joi că a interzis exporturile de echipamente de telecomunicaţii, medicale, auto, agricole, electrice şi tehnice, printre alte articole, până la finalul lui 2022, ca represalii la sancţiunile occidentale impuse Moscovei, transmite Reuters.
AGERPRES - joi, 10 mart. 2022, 15:32
Rusia suspendă până la finalul lui 2022 exporturile de echipamente de telecomunicaţii, medicale, auto, electrice

În total, peste 200 de articole au fost incluse în lista privind suspendarea exporturilor, care acoperă şi turbine, vagoane de cale ferată, containere şi alte bunuri, scrie Agerpres.

Grupul italo-american Stellantis, care produce şi vinde brandurile Peugeot, Citroen, Opel, Jeep şi Fiat în Rusia, intenţiona să înceapă exportul spre Europa Occidentală de vehicule comerciale fabricate local, înaintea invadării Ucrainei de către Moscova.

Rusia nu va mai participa la activitatea Consiliului Europei, a anunţat Moscova

În urma suspendării Rusiei din Consiliul Europei, Moscova nu mai vrea să participe la activitatea organizaţiei, a anunţat joi Ministerul Afacerilor Externe rus, informează AFP.

„Rusia nu va participa la transformarea celei mai vechi organizaţii a Europei de către NATO şi UE, care o urmează în mod obedient, într-o altă platformă pentru dominaţia şi narcisismul Occidentului. Ei vor trebui să se distreze comunicând unii cu alţii, fără Rusia”, se spune în comunicatul ministerului rus.

„Retragerea din Consiliul Europei presupune de asemenea retragerea din toate mecanismele”, a declarat la rândul său purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei de presă Interfax, întrebat dacă acest comunicat al Ministerului de Externe rus s-a referit şi la activitatea Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, ale cărei hotărâri nu vor mai fi respectate de Rusia.

Statele care se opun Rusiei vor abuza de majoritatea lor în Comitetul de Miniştri cu reprezentanţi ai celor 47 de state membre şi astfel vor continua „distrugerea” Consiliului Europei, a adăugat Ministerul Afacerilor Externe rus.

Federaţia Rusă s-a plâns în mod repetat de presupusă discriminare.

Consiliul Europei a reacţionat deja cu două săptămâni în urmă la atacul rus asupra Ucrainei, suspendând-o din organizaţie, iar această decizie a fost considerată una istorică. Rusia şi-a pierdut în mod temporar drepturile de reprezentare în organizaţia cu sediul la Strasbourg.

Însă Rusia va rămâne oficial membru al organizaţiei până la sfârşitul anului financiar, au subliniat politicieni de la Moscova.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...