Rusia susţine că a început retragerea trupelor mobilizate în Crimeea, după exerciţii – TASS

Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că a început retragerea trupelor mobilizate în ultimul timp în Crimeea spre bazele lor permanente după participarea acestora la exerciţii militare, a relatat agenţia de presă oficială rusă TASS, citată de Reuters.
AGERPRES - vin, 23 apr. 2021, 10:49
Rusia susţine că a început retragerea trupelor mobilizate în Crimeea, după exerciţii - TASS

Rusia a anunţat joi că a ordonat trupelor sale să revină la bazele lor permanente din zona de graniţă cu Ucraina, aparent punând capăt mobilizării a zeci de mii de soldaţi la frontiera ruso-ucraineană, ceea ce a suscitat îngrijorarea Occidentului, notează agenţia de presă britanică.

Rusia este gata să-l primească pe preşedintele ucrainean pentru convorbiri la Moscova, susţine Vladimir Putin

Liderul rus Vladimir Putin a declarat joi că Rusia este pregătită să-l primească pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru convorbiri la Moscova, oricând va dori acesta, informează Reuters şi AFP.

Vladimir Putin a făcut această declaraţie după ce preşedintele ucrainean Zelenski l-a invitat marţi pe omologul său rus să se întâlnească în estul Ucrainei, în zona de conflict cu separatiştii proruşi, pentru a face să scadă tensiunea dintre cele două ţări. „Domnule Putin! Sunt dispus să vă propun să ne întâlnim în orice loc din Donbas-ul ucrainean unde războiul continuă”, a declarat Zelenski.

Potrivit lui Putin, citat de TASS, Kievul „a întreprins în ultima vreme numeroşi paşi care distrug relaţiile ruso-ucrainene”, „dar dacă preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, doreşte o restabilire a acestor relaţii, atunci Rusia nu va face decât să salute acest lucru”.

Vladimir Putin a făcut această declaraţie în timpul întrevederii sale cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

Liderul rus a subliniat, de asemenea, că propunerile privind mutarea de la Minsk a Grupului de contact pentru Donbas aduc cu o tentativă de eschivare de la soluţionarea reală a problemelor.

„Belarus ne-a oferit un teren pentru convorbiri şi nici nu se amestecă în acest proces. A creat condiţii de lucru celor care vor să caute căi de soluţionare a problemelor. Însă, dacă cineva nu vrea să se ocupe cu aceasta (cu soluţionarea problemelor), atunci motive pentru a nu lucra asupra acestui domeniu, în opinia mea foarte important, pot fi găsite întotdeauna. Pare că se caută astfel de motive pentru a evita discutarea problemei Donbasului şi a îngropa acordurile de la Minsk definitiv”, a accentuat Putin.

Războiul din Donbas s-a soldat cu peste 13.000 de morţi şi aproape 1,5 milioane de persoane strămutate de când a început acum şapte ani, în urma anexării de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea.

Te-ar mai putea interesa și
Deși în scădere față de anul trecut, prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru buzunarele românilor
Deși în scădere față de anul trecut, prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru buzunarele românilor
Perioada Sărbătorii de Paște este unul dintre cele două evenimente importante din perspectivă religioasă ce pot reprezenta și catalizatori pentru economie. Tradițiile legate de sărbători......
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Interesul românilor pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre ...
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă occidentală prezentă pe piaţa rusă, se aşteaptă ca Banca Centrală ...
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 km/h, lansează o rundă de finanţare de 200.000 de euro pe SeedBlink
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 ...
Swisspod Technologies, un startup fondat de doi câștigători ai competiției SpaceX Hyperloop Competition — românul ...