Rusia va avea nevoie de cel puţin doi ani pentru a-şi reconstrui armata – ministrul apărării din Estonia

Rusia va avea nevoie probabil între doi şi patru ani pentru a-şi reconstrui forţele armate la nivelul de dinaintea războiului pe care îl duce în Ucraina, a apreciat marţi ministrul apărării eston, Hanno Pevkur, care a pledat pentru o presiune continuă la adresa Moscovei, relatează AFP.
AGERPRES - mie, 19 oct. 2022, 10:34
Rusia va avea nevoie de cel puţin doi ani pentru a-şi reconstrui armata - ministrul apărării din Estonia

Aflat în vizită la Washington, Hanno Pevkur a anticipat un conflict îndelungat şi a îndemnat Occidentul să fie de partea ucrainenilor până când aceştia vor obţine victoria pentru ‘lumea liberă’, scrie Agerpres.

În timp ce Rusia s-a orientat spre utilizarea dronelor kamikaze, pe care se presupune că le achiziţionează din Iran, Pevkur a afirmat că arsenalul rus se pare că s-a diminuat până în punctul în care forţele ruse folosesc sistemul de apărare antiaeriană S-300 ca pe nişte rachete obişnuite şi că unele obuze ruseşti au explodat chiar înainte de a-şi atinge ţinta, din cauza vechimii lor.

‘Consensul, mai mult sau mai puţin, este că Rusiei îi va lua de la doi la patru ani pentru a-şi reface unele capacităţi sau chiar capacităţi similare cu ceea ce avea’ înainte de război, a afirmat ministrul eston la o masă rotundă în faţa presei.

Sancţiunile occidentale, potrivit lui, au afectat îndeosebi producţia de avioane şi mentenanţa elicopterelor, privând Rusia de elementele-cheie.

‘Când vom putea găsi noi modalităţi de a afecta Rusia cu sancţiuni, bineînţeles că va trebui să o facem’, a declarat Hanno Pevkur, care s-a întâlnit cu omologul său american.

Într-un comunicat după această întâlnire, ministrul american al apărării Lloyd Austin a ‘salutat Estonia pentru sprijinul său pentru Ucraina, orientat spre viitor’ şi şi-a exprimat de asemenea ‘acordul cu ministrul Pevkur cu privire la necesitatea menţinerii unei importante susţineri (a Kievului) în viitor’.

Hanno Pevkur a avertizat că Moscova dispune în continuare de capacitatea de a efectua atacuri, inclusiv asupra unor membri NATO, precum Estonia.

Cu toate acestea, el a minimalizat posibilitatea unei lovituri nucleare, o opţiune agitată de preşedintele rus Vladimir Putin atunci când a anunţat anexarea celor patru teritorii ucrainene (Doneţk şi Lugansk (în est), Herson şi Zaporojie (în sud).

Rusia deja ‘a provocat frică în Ucraina’ cu atacurile sale convenţionale, a subliniat Pevkur, şi a afirmat că nu vede ‘valoare adăugată, pozitivă pentru Rusia’ în cazul unui atac nuclear.

‘Şi-ar pierde susţinătorii tăcuţi, precum China sau alţii din această cauză’, a apreciat el.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...