Rusia va interzice importurile de carne din SUA

Rusia intenţionează să interzică, începând cu 11 februarie, importurile de carne din SUA, pe care le acuză că nu respectă criteriile sale sanitare, au anunţat miercuri serviciile veterinare ruse, relatează AFP.
Economica.net - mie, 30 ian. 2013, 14:45
Rusia va interzice importurile de carne din SUA

Autorităţile le reproşează crescătorilor americani de vite şi porci că folosesc ractopamină, un aditiv alimentar utilizat pentru creşterea masei musculare a animalelor. Substanţa este interzisă în Rusia pe motiv că poate avea efecte negative asupra sănătăţii consumatorilor.

Într-un comunicat, agenţia veterinară Rosselhoznadzor a indicat că, ‘în pofida numeroaselor avertismente’, inspecţiile sale au relevat prezenţa ractopaminei în carne, ceea ce constituie ‘o încălcare grosolană a cerinţelor veterinare şi sanitare’ ruse.

‘În măsura în care încălcările persistă şi noi continuăm să găsim ractopamină în carnea importată din SUA, intenţionăm să limităm importurile începând cu 11 februarie’, a anunţat preşedintele agenţiei, Serghei Dankvert, citat de agenţia Interfax. ‘Vom informa importatorii şi producătorii cu privire la alte pieţe de unde se poate importa carnea’, a adăugat responsabilul.

Agenţia veterinară rusă a avertizat SUA şi Canada din luna decembrie cu privire la noile sale criterii sanitare. Marţi, autorităţile ruse au anunţat că aceasta din urmă a decis să se conformeze acestor cerinţe.

În decembrie, SUA au cerut Moscovei să-şi suspende noile criterii de importare, inconsistente, potrivit Washingtonului, cu obligaţiile Rusiei ca membru al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC). Rosselhoznadzor respins atunci aceste critici ca fiind ‘nejustificate’.

Te-ar mai putea interesa și
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Volatilitatea forintului ungar a crescut sprijinul pentru introducerea monedei euro în rândul investitorilor germani din Ungaria, până la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, potrivit......
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania ...
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...