1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Rusia vinde un avion de antrenament cu caracteristicile Suhoi. De şase ori mai ieftin

Avionul costă 15 milioane de dolari şi poate reproduce caracteristicile de luptă şi zbor a avioanelor ruseşti de vânătoare de generaţia a patra şi a cincea

01 iul, 2012 | Florin Cojocaru | ECONOMICA.net

Statul rus vrea să vândă la export un avion de vânătoare de antrenament denumit Yak - 130 care reproduce caracteristicile avioanelor de cea de-a patra generaţie precum şi cele de a cincea generaţie ale Sukhoi T-50 şi costă 15 milioane de dolari, potrivit Ria Novosti. Dotările de luptă ale Yak – 130 includ sisteme reale şi simulate de tragere cu rachete aer-aer şi aer – sol, bombardare, foc de mitralieră precum şi sisteme de protecţie a fuselajului.

Avionul are o masă proprie de 4,5 tone şi poate ajunge la 9 tone complet încărcat. Atinge viteza de 1.050 km/h şi are o autonomie de 2.000 km. Yak – 130 are o durată de viaţă de 10.000 de ore.

Vezi caracteristicile sale tehnice aici.

Sukhoi T – 50 e vârful de lance al aviaţiei militare ruseşti şi unul dintre cele mai bune avioane de vânătoare din lume. Nu poate fi detectat de radare, atinge Mach 2 şi poate fi dotat cu 7,5 tone de armament.

Avionul de generaţia a cincea a reprezentat un proiect dezvoltat de Rusia împreună cu India. Potrivit informaţiilor apărute în presa rusă, Sukhoi T - 50 costă până la 100 de milioane de dolari.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO