Rusia vrea să înceapă subvenționarea achiziției de mașini electrice, pentru a stimula producția locală

Rusia intenţionează să subvenţioneze achiziţionarea de automobile electrice produse local, în ideea de a stimula cererea şi producţia de vehicule electrice, a informat miercuri un oficial din cadrul Ministerului Economiei, relatează Reuters, citată de Agerpres.
AGERPRES - mie, 04 aug. 2021, 20:12
Rusia vrea să înceapă subvenționarea achiziției de mașini electrice, pentru a stimula producția locală

Utilizarea automobilelor electrice în Rusia, un important producător mondial de petrol şi gaze naturale, este cu mult în urma Europei şi în prezent niciun automobil electric nu este produs în Rusia. Cu toate acestea, Guvernul de la Moscova are planuri ambiţioase cu privire la producţia de vehicule electrice şi are în vedere acordarea de stimulente financiare pentru a impulsiona acest sector.

Potrivit estimărilor analiştilor, din cele aproximativ 45 de milioane de autoturisme care circulau pe drumurile din Rusia anul trecut, doar 11.000 erau automobile electrice, majoritatea fiind automobile second-hand.

În condiţiile în care autoturismele electrice sunt semnificativ mai scumpe decât vehiculele echipate cu motoare cu ardere internă, subvenţia guvernamentală are drept obiectiv să facă mai accesibile vehiculele electrice produse în Rusia, a declarat Maxim Kolesnikov, director de departament în cadrul Ministerului rus al Economiei. Prin această subvenţie, Guvernul de la Moscova intenţionează să acopere 25% din preţul de achiziţie al oricărui automobil electric produs în Rusia. Valoarea maximă a subvenţiei va fi de 625.000 de ruble (8.570 de dolari) şi ar putea să fie acordată începând de anul viitor, a precizat Kolesnikov.

Rusia mizează pe o producţie anuală de 220.000 de vehicule electrice în 2030 iar autorităţile de la Moscova au anunţat că producătorii auto din străinătate şi-au manifestat interesul în producţia de modele electrice în Rusia.

O utilizare mai mare a vehiculelor electrice ar ajuta de asemenea Rusia să îşi atingă obiectivele referitoare la reducerea emisiilor de CO2. Rusia s-a alăturat acordului climatic de la Paris din 2019 şi intenţionează ca până în 2030 să îşi reducă emisiile cu 70% comparativ cu nivelul din 1990, o ţintă care ar trebui să fie uşor de atins având în vedere fenomenul dezindustrializării înregistrat după destrămarea URSS în 1991.

Te-ar mai putea interesa și
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se întâlneşte luni, la Bucureşti, cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu, în cadrul seriei de vizite NextGenerationEU, au......
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Grupul chinez Huawei Technology va vedea în acest an cum veniturile sale din vânzările de smartphone vor scădea cu cel ...
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew Acad
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew ...
Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) a inaugurat oficial RenewAcad, o școală prin care intenționează să ...
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de cazuri noi şi pacienţi la terapie intensivă – Coronavirus – vineri, 24.09.2021
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de ...
Criza Coronavirus 24 septembrie 2021 - 7.116 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, 991 în Bucureşti. 145 de morţi în ...