1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Ruşii de la Gazprom deschid prima benzinărie sub brand propriu în România. Ce preţuri au FOTO

Gigantul rus se pregăteşte de deschiderea primei benzinării sub nume propriu, lângă Sibiu.

21 dec, 2012 | ECONOMICA.net

Compania rusă Gazprom, cel mai mare producător de gaze din lume, se pregăteşte de inaugurarea primei sale benzinări sub brand propriu în România. Compania rusă, care a intrat pe piaşa distribuţiei de carburanţi din România prin intermediul subsidiarei sale din Serbia, NIS Petrol, a branduit deja prima sa staţie de distribuţie a carburanţilor, care se află în apropierea Sibiului.

Potrivit unor imagini surprinse de publicaţia locală Tribuna, Gazprom este foarte aproape de deschiderea benzinăriei din Sibiu, dat fiind că staţia este aproape terminată. Mai mult, pe panou au apărut şi preţurile la carburanţi, care pot da o indicaţie asupra politicii de preţ pe care o va avea gigantul rus al al gazelor.

Astfel, potrivit imaginilor surprinse de reporterii de la Tribuna, cea mai ieftină benzină costă 5,73 lei litrul, iar cea mai ieftină motorină 5,97 lei litrul, preţuri destul de apropiate de cele ale liderului local al pieţei carburanţilor, OMV Petrom. Din imaginile surprinse se observă că staţia, recent cumpărată de la un mic jucător local, este una de top şi are, pe lângă pompele de distribiţie, şi serviciile adiacente, ca restaurant sau magazin.

Conform informaţiilor de pe plan local, care nu au putut fi însă verificate, NIS ar fi plătit pe staţie circa 2 milioane de euro, iar rebrandingul i-a mai costat alte 400.000 de euro.

Planurile Gazprom în România

La jumătatea acestui an, compania sârbă NIS, deţinută de Gazprom, a anunţat un plan de investiţii care prevedea 40 de staţii de alimentare în România până la sfârşitul acestui an, urmând ca reţeaua să ajungă la 120 de unităţi până la finalul lui 2014. Cei de la NIS au anunţat că vor investi în următorii trei ani câte 500 milioane de euro pe an, 40% din fonduri fiind alocate modernizării reţelei de 250 de benzinării pe care o deţin în Serbia şi extinderii operaţiunilor în Bulgaria, Bosnia-Herţegovina şi România.

Momentan, NIS deţine în România trei benzinării cumpărate de la antreprenori locali şi dezvoltă, în parteneriat, cinci perimetre petroliere din zona de vest a ţării. Totuşi, potrivit ultimelor relatări din presa de business, gigantul rus s-ar pregăti de achiziţia unui lanţ de benzinării deţinut de marile companii petroliere. Iniţial, a apărut informaţia că NIS ar negocia achiziţia planurilor de dezvoltare a de noi staţii ale companiei ungare MOL , cu terenuri cu tot. Compania ungară a negat vehement informaţia şi a reafirmat intenţiile de dezvoltare pe piaţa locală.

La rândul lor, cei de la OMV Petrom, pomeniţi şi ei, au negat informaţia referitoare la vânzarea a 60 de staţii din România către NIS, catalogând informaţia drept zvon. OMV a vândut recent reţeaua din Bosnia către NIS, dar cei de la OMV Pertrom au spus că, pentru moment, nu se vinde nimic altceva. Ultimul nume vehiculat este Eni România, compania italiană urmând negociind vânzarea întregii reţele Agip din România, adică 37 de staţii. Cei de la Eni au refuzat să comenteze.

Solicitaţi recent de ECONOMICA.NET să comenteze toate aceste informaţii, cei de la NIS Petrol Romania au anunţat că "pregatim o comunicare oficiala pentru perioada imediat urmatoare, in cadrul unui eveniment pe care il vom anunta in timp util".

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO