1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Ruşii de la Gazprom îşi vor dubla în acest an numărul de benzinării din România

Gazprom aruncă în România zeci de milioane de euro pentru extinderea reţelei de distribuţie a carburanţilor. Ţinta pentru anul viitor: 10% din piaţă.

04 mar, 2014 | ECONOMICA.net

Compania petrolieră Nis Petrol România, deţinută indirect de colosul rus Gazprom, prin filiala din Serbia, NIS, intenţionează să-şi extindă prezenţa pe piaţa românească de distribuţie a carburanţilor, prin dublarea numărului de staţii, până la finalul acestui an.

NIS Petrol Romania va ajunge la 30 de staţii de distribuţie a carburanţilor în acest an, în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro. Toate benzinăriile operate în România sunt sub brandul Gazprom.

“Ne-am propus dublarea numărului de staţii şi 10% cotă de piaţă, după 2015” a declarat Sorina Bălţatu, director general adjunct al NIS  România.

Gazprom: Am anunţat toate companiile petroliere din România că vrem să cumpărăm benzinării


Compania petrolieră NIS Petrol, divizia din Serbia a gigantului rus Gazprom Neft, vrea să ajungă la o cotă de 10% pe piaţa benzinăriilor din România după anul 2015 şi analizează, în acest moment, orice posibilitate pentru a atinge această ţintă, inclusiv achiziţia de staţii deja existente, a declarat, marţi, Ileana Sorina Bălţatu, director executiv al companiei.

'Am informat toate companiile de pe piaţă că suntem interesaţi de achiziţia de staţii şi aşteptăm să vedem care oferte sunt cele mai interesante. Zona din vestul României este prioritară, fiind în apropierea rafinăriei noastre din Pancevo, Serbia, dar vrem să devenim un jucător naţional, astfel că nu putem ignora nicio parte a ţării', a spus Bălţatu.

Ea a fost întrebată dacă există discuţii mai avansate cu Petrom, în condiţiile în care, în ultimul an, au existat informaţii în piaţă despre faptul că cele două companii ar negocia pentru ca NIS să preia mai mult de 100 de staţii Petrom.

'Cu Petrom discutăm varii proiecte, este unul dintre partenerii noştri pentru achiziţia de carburanţi. În ceea ce priveşte negocierile pentru achiziţia de staţii, ne-am exprimat disponibilitatea faţă de Petrom, dacă vor avea dorinţa să-şi reorganizeze portofoliul, fiind cea mai mare companie petrolieră din ţară, cu cel mai mare număr de benzinării. Ne-au răspuns că în acest moment îşi reorganizează portofoliul', a continuat reprezentanta NIS.

Planul mai vechi al companiei este ca până la sfârşitul anului 2015 să opereze o reţea de 120 de benzinării în România, investiţie totală de 150 milioane de euro. În acel moment, compania estimează că va avea 10% din piaţă.

NIS Petrol este filiala din România a companiei sârbe NIS, controlată de Gaz­prom. Compania a deschis prima benzinărie în România la sfârşitul anului trecut şi în prezent are 14 unităţi, alte 10 staţii fiind în diverse stadii de construcţie.

NIS Petrol concurează pe piaţa distribuţiei de carburanţi din România cu OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, MOL şi ENI (Italia).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO