1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

Companii

EXCLUSIV Ruşii de la Gazprom, la un pas să cumpere firma care a făcut metroul bucureştean

Gazprom a negociat cumpărarea Tungal Metrou şi a celorlalte firme din grupul Tungal şi îşi dăduseră acordul formal şi pe suma de 20 de milioane de euro a tranzacţiei. Foarte aproape de a se semna contractul, aceştia au sistat toate demersurile. Patronii Tungal se întreabă şi acum unde a fost problema şi îşi dau singuri şi răspunsul: "Ceva politic"

27 aug, 2012 | | ECONOMICA.net

Gigantul rusesc Gazprom a vrut să cumpere pentru 20 de milioane de euro grupul de firme Tungal care deţine şi şi Tungal Metrou, firma care a făcut metroul bucureştean în perioada comunistă. Negocierile au demarat la începutul acestui an, s-au făcut vizite la toate filialele, se semnase şi un protocol între ruşi şi patronii Tungal însă totul s-a sistat brusc. Gheorghe Idoraş, preşedintele Tungal şi cel mai mare acţionar,  nu înţelege nici acum ce s-a întâmplat. „Ei ne-au contactat prin reprezentatul din România Andrei Rugnov, au făcut toate demersurile necesare, fuseseră de acord şi cu suma de 20 de milioane de euro pe care am cerut-o noi, s-au făcut vizite la punctele noastre de lucru din alte oraşe, după care brusc s-a terminat orice fel de contact. Nu ştiu ce să cred, probabil că ceva s-a blocat la nivel politic, altfel nu înţeleg cum de s-a tăiat ceva care mergea perfect. Ne pare rău”, a spus Idoraş pentru ECONOMICA.NET.


Grupul Tungal cuprinde Tungal Metrou, Tungal Construct, Tungal Oţel şi Tungal Art. Firmele din Grupul Tungal sunt în insolvenţă şi administrare judicară. Acţionarii companiei sunt Gheorghe Idoraş, Florea Zaharia şi Traian Ţapu
Tungal a fost înfiinţată în anul 1976 iar principala activitate a fost constructia metroului bucurestean.
În anul 1991 se reorganizează în societate comercială pe acţiuni sub denumirea S.C. Tungal Metrou S.A. orientându-se conform cerintelor pieţei spre construcţii civile şi industriale, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul propriu.

Gazprom este una dintre cele mai mari companii din lume generând venituri de circa 200 de miliarde de euro anual şi profituri de 45 de miliarde de euro. Este compania care furnizează o treime din gazul Europei şi prinicipalul furnizor extern de gaze al României. Este prezentă în România prin subsidiara sârbească NIS care dezvoltă o reţea de benzinării.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO