1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Ruşii de la Gazprom pot să vândă oficial şi direct gaze clienţilor români. Au primit licenţă de furnizare

Nis Petrol SRL, firmă deţinută de gigantul rus Gazprom a primit licenţa de furnizare a gazelor naturale de la ANRE.

16 mar, 2016 | ECONOMICA.net

Nis Petrol SRL, companie înregistrată în România, deţinută, via Nis Serbia, de către grupul rus Gazprom, a primit licenţa de furnizare a gazelor naturale în România în data de 28 octombrie 2010, potrivit unui ordin al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, publicat în Monitorul Oficial din data de 16 martie.

Licenţa de furnizare este valabilă până la finalul acestui an şi ea înseamnă că, practic, Gazprom,  cel mai mare producător de gaze naturale din Europa, poate să vândă gaze consumatorilor finali din România.

Dependenţa României de gazul rusesc s-a diminuat în ultimii ani, pe fondul reducerii consumului, astfel că, dacă anul trecut am consumat doar 3-4% gaze de la Gazprom, cumpărat prin traderii agreaţi de grupul rus, în acest an importurile ar putea ajunge spre zero.

Gazprom mai deţine în România o reţea formată din 19 benzinării, dar mai are concesionate patru perimetre în vestul ţării, în judeţele Bihor şi Timiş, zone în care face explorări pentru a găsi petrol şi gaze.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO