1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Companii

Ryanair a comandat 75 de aeronave noi Boeing 737 MAX-8200

Compania aeriană Ryanair a anunțat joi prin intermediul unui comunicat că a comandat firmei Boeing încă 75 de aeronave MAX-8200, mărindu-și astfel comandă de înnoire a flotei făcută constructorului american de la 135 de unități la 210. Valoarea totală a contractului se ridică la 22 de miliarde de dolari, noile aparate fiind considerate revoluționare pentru piață (Gamechanger).

03 dec, 2020 | ECONOMICA.net

În condițiile în care modelele MAX au primit din partea Administrației Federale pentru Aviație (Federal Aviation Administration, FAA) autorizarea de a fi folosite, Ryanair se așteaptă să primească primul lot de aparate cel mai devreme în primăvară anului viitor. Perioada de livrare a celor 210 avioane se va întinde pe patru ani, până în decembrie 2024.

Ryanair, care înainte de criza Covid-19 a transportat anul trecut 150 de milioane de pasageri, va folosi acesta noua flotă pentru a-și crește prezența curselor low-cost pe piețele din țările din Europa de Est. Această investiție va duce la motivarea clienților europeni de a călători, ceea ce va duce la revitaliza industriei turismului cât mai repede posibil după pandemia Covid-19, în condițiile în care multe vaccinuri sunt programate să iasă pe piață în 2021, iar viața va reveni la normal.

Cele două companii au căzut de acord să revizuiască datele de livrare ale aeronavelor și asupra compensațiilor pe care Ryanair trebuia să le primească de la constructorul american, în condițiile unor întârzieri ale livrărilor de 18 luni. Aceste compensații au fost facurate în reducerea noilor avioane achiziționate, ceea ce a făcut că Ryanair să-și mărească numărul de aeronave comandate de la 135 la 210.

Noile aparate Boeing 737 MAX-8200 sunt revoluționare pentru clienții europeni și pentru clienții Ryanair. Aceste au cu 8 locuri mai mult (197), consumă cu 16% combustibil mai puțin și poluează fonic cu 40% mai puțin.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO