1EUR = 4.8731 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Ryanair a finalizat achiziţia 100% a companiei low-cost Laudamotion, care leagă zilnic Bucureştiul de Viena

Compania low-cost Laudamotion, înfiinţată de fostul pilot de Formula 1, Nikki Lauda, a fost cumpărată integral de gigantul aerian Ryanair. Operatorul austriac a devenit astfel o subsidiară 100% a Ryanair Holdings Plc, grupul care deţine Ryanair, şi zboară zilnic de la Viena spre Bucureşti, pe una dintre cele mai populare rute aeriene din ţară. 

29 ian, 2019 | | ECONOMICA.net

Ryanair a cumpărat şi restul participaţiei de 25% din Laudamotion, companie la a cărei înfiinţare a contribuit după falimentul de anul trecut al Air Berlin. În vara anului trecut, Ryanair a primit undă verde de la Comisia Europeană pentru preluare a 75% din Laudamotion. 

Compania are planuri de extindere şi îşi propune să ajungă pe locul doi pe piaţa austriacă în următorii trei ani, piaţă dominată de Austrian Airlines, care transportă circa 14 milioane de pasageri. 

CITEŞTE ŞI Compania lui Niki Lauda lansează zboruri spre Bucureşti. Aeroportul din Viena atrage companiile low-cost după falimentul Air Berlin

"Cu ajutorul Ryanair, Laudamotion va creşte puternic în următorii trei ani şi va transporta anual 10 milioane de pasageri. Vom da publicităţii mai multe detalii cu privire la 20 de noi rute pentru sezonul de iarnă 2019 atunci când negocierile cu aerporturile şi companiile de handling se vor încheia, la sfârşitul lunii martie. Pogramul de vară pentru acest an ne va permite să transportăm şase milioane de pasageri în doi ani, cu o rată de creştere de 50% faţă de cei patru milioane de pasageri transportaţi în primul an, pe măsură ce continuăm să oferim clienţilor noştri din Viena, Stuttgart, Dusseldorf şi Palma tarife mici cu o flotă tânără de avioane Airbus", spune Andreas Gruber, CEO Laudamotion 

Laudamotion va avea în vara acestui an o flotă formată din 25 de avioane faţă de 19 în sezonul de vară 2018. Operatorul a semnat scrisori de intenţie cu mai multe companii de închiriere de avioane, iar în vara lui 2020, flota va ajunge la un număr de 30 de aeronave. Toate avioanele vr fi modele Airbus, ceea ce va duce la creşterea traficului de pasageri la 7,5 milioane în martie 2021. 

În această vară, Laudamotion va opera de pe patru baze şi creşte numărul aeronavelor alocate. Cea din Viena va creşte de la patru, la opt aeronave, cea de la Dusseldorf va creşte la şapte avioane, în timp ce baza de la Stuttgart va avea alocate trei aeronave, iar cea de la Palma, două. În iarna acestui an, numărul avioanelor de la baza din Viena va creşte la 11, ceea ce va face din Laudamotion compania numărul doi, după Austrian Airlines. 

Ca o surpriză, Laudamotion lansează astăzi o parte din programul de iarnă pentru sezonul 2019, în timp ce mai multe detalii despre noi destinaţii vor fi anunţate în lunile care urmează. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO