1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Ryanair a primit aprobarea UE pentru preluarea a 75% din compania aeriană Laudamotion

Gigantul low-cost se face şi mai mare. Compania a primit acordul UE pentru preluarea a 75% din operatorul Laudamotion, din care mai deţine 24,9%. Ryanair a intrat într-un parteneriat cu fostul pilot de Formula 1, Niki Lauda, pentru a pune pe picioare fosta Fly Niki, ale cărei operaţiuni au încetat odată cu falimentul Air Berlin. 

13 iul, 2018 | | ECONOMICA.net

Ryanair poate prelua 75% din operatorul Laudamotion, care va începe din această toamnă şi zboruri de la Viena spre Bucureşti, a anunţat compania. Costul Ryanair pentru preluarea Laudamotion este mai mic de 50 de milioane de euro, însă irlandezii vor oferi o sumă suplimentară de 50 de milioane de euro pentru costurile de operare din primul an, porivit unui anunţ din primăvara acestui an. 

Cu toate acestea, Laudamotion este în prezent ameninţată de Lufthansa care încearcă să elimine cele nouă aeronave pe care Comisia Europeană a obligat-o să le asigure către Laudamotion pentru a putea reporni zborurile", se arată în anunţul Ryanair. 

Gigantul low-cost acuză Lufthansa că vrea să destabilizeze Laudamotion, după ce a eşuat în a livra două din cele 11 avioane, la care operatorul german trebuia să renunţe în urma preluării Air Berlin. Laudamotion operează zboruri cu 19 avioane şi alte zece închiriate de la Ryanair. 

Ryanair a anunţat încheierea unui acord cu fostul pilot de Formula 1, Niki Lauda, în luna martie a acestui an, pentru a susţine planul acestuia de dezvoltare a noii companii aeriene LaudaMotion, cu baza la Viena.

Potrivit acordului, Ryanair a achiziţionat în primă fază 24,95% din Laudamotion, iar această participaţie va creşte la 75%, sub rezerva aprobărilor organismului de Concurenţă din cadrul UE. Preşedientele boardului companiei va fi chiar Niki Lauda, care va supraveghea implementarea strategiei de a dezvolta o compnaie austriană cu preţuri mici la biletele de avion.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO