1EUR = 4.7228 RON | Bucureşti 32 º

Companii

Ryanair a scos companiile Tarom și Easyjet de pe două rute de la București

La niciun an de când operează zboruri de pe Aeroportul de la Otopeni, gigantul low-cost Ryanair a reușit să scoată două companii aeriene din competiţia de pe rutele spre Londra şi Dublin.

29 mar, 2015 | ECONOMICA.net

Intrarea Ryanair pe Aeroportul de la București i-a afectat pe englezii de la easyJet, care reveniseră în octombrie 2013 cu zboruri spre Londra. Ryanair nu a așteptat prea mult și a început să zboare spre aceeași destinație din aprilie 2014.

Cu doi noi operatori pe ruta București-Londra, competiția s-a întețit la șase jucători: Tarom, Blue Air, British Airways, Wizz Air, easyJet şi Ryanair.

CITEȘTE ȘI Şase companii aeriene se bat pe ruta Bucureşti-Londra. Cu ce preţuri vor să atragă pasageri

La un an de la primul zbor al EasyJet pe ruta București-Londra, compania a anunțat că încetează operațiunile de la București. Ultimul zbor al EasyJet a fost efectuat vineri, 27 martie. Aceasta este a doua retragere a companiei de pe piața românească.

CITEȘTE ȘI EasyJet pleacă din România

Bătălia pe Dublin

O altă companie pe care Ryanair a reușit să o scoată din competiție este Tarom. La aproape un an de când gigantul low-cost zbura spre Dublin - din aprilie 2014, Tarom a anunțat în luna februarie a acestui an că anulează zborurile spre capitala Irlandei. În afară de Tarom, și Blue Air oprează zboruri pe această rută. Tarom a lansat ruta spre capitala Irlandei în mai 2013, cu trei zboruri săptămânale.

CITEȘTE ȘI Efectul Ryanair în România: Tarom anulează zborurile pe ruta Bucureşti-Dublin

Ryanair a început de astăzi să zboare și pe ruta București-Madrid şi se aşteaptă ca prin cele patru rute de la București (nr. - spre Londra, Dublin, Bruxelles și Madrid) să transporte 500.000 de pasageri pe an, cu un total de 64 de zboruri/săptămână.

 


 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO