Ryanair anunţă că ar putea reduce preţurile biletelor cu 9%: Se pregăteşte un război al tarifelor în această vară

Operatorul aerian low-cost Ryanair a anunţat că ar putea reduce cu 9% preţul biletelor pe anumite rute deoarece concurenţa în industria aviatică se va intensifica în următoarele luni, transmit BBC, Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - lun, 24 iul. 2017, 07:42
Ryanair anunţă că ar putea reduce preţurile biletelor cu 9%: Se pregăteşte un război al tarifelor în această vară

Avertismentul de la cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri vine după recentele declaraţii similare ale rivalelor easyJet şi Wizz Air privind preţurile.

Luni, Ryanair a anunţat o creştere de 55% a profitului înainte de taxe în trimestrul doi din 2017, la 397 de milioane de euro, în timp ce veniturile au urcat cu 13%, la 1,68 miliarde de euro.

Preţul mediu al biletelor în perioada aprilie – iunie 2017 a crescut cu 1%, la 40,3 euro. Compania irlandeză se aşteaptă la un declin al preţurilor cu 5% în perioada martie – septembrie 2017 şi de 8% în perioada septembrie 2017 – martie 2018.

În ultimii doi ani, Ryanair şi-a majorat capacitatea cu 33%, sau aproximativ 30 de milioane de scaune, pentru a face faţă cererii în creştere.

Ryanair şi-a revizuit în creştere estimările privind traficul în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2018, anunţând că se aşteaptă la 131 de milioane de pasageri, faţă de prognoza precedentă de 130 de milioane.

De asemenea, compania şi-a menţinut estimările privind un profit înainte de taxe de 1,40 – 1,45 miliarde de euro în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2018, în timp ce analiştii se aşteaptă la 1,488 miliarde de euro.

Ryanair operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova. Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimează o creştere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...