Ryanair: Creştere de 10% a numărului de pasageri în septembrie, în pofida anulării a mii de zboruri

Ryanair a raportat o creştere de 10% a numărului de pasageri transportaţi în septembrie, în pofida anulării a mii de zboruri, transmit RTE News şi The Irish Independent.
Economica.net - mar, 03 oct. 2017, 08:14
Ryanair: Creştere de 10% a numărului de pasageri în septembrie, în pofida anulării a mii de zboruri

Compania aeriană low-cost a transportat luna trecută 11,8 milioane de clienţi, în creştere faţă de 10,8 milioane, în septembrie 2016.

Factorul de încărcare (numărul scaunelor ocupate la fiecare zbor) a urcat la 97% în septembrie, de la 95% în perioada similară din 2016.

‘Aceste date includ anularea a celor 2.100 de zboruri anunţate pentru septembrie şi octombrie. I-am despăgubit pe 98% dintre clienţii care au fost afectaţi în cele două luni. Ne cerem scuze în mod deschis clienţilor pentru aceste anulări regretate profund’, a afirmat directorul de marketing al Ryanair, Kenny Jacobs.

Ryanair notează într-un comunicat de presă: ‘Creşterea noastră lunară în perioada noiembrie 2017 – martie 2018 va încetini de la 9% la 4%. Traficul anual va fi redus la 129 de milioane de pasageri, faţă de 131 de milioane previzionat anterior’.

Săptămâna trecută, Ryanair a anunţat că va reprograma alţi 400.000 de pasageri care au rezervat bilete la 18.000 de zboruri, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018, costul acestor modificări fiind estimat la 25 de milioane de euro. Luna aceasta, Ryanair a informat că anulează 2.100 de zboruri, fiind afectaţi 315.000 de clienţi.

Numărul aeronavelor va fi redus cu 25, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018, şi cu zece din aprilie 2018, pentru a scădea riscul anulării de noi zboruri. În prezent, compania irlandeză foloseşte 400 de avioane.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

Anul trecut, compania a avut, în România, 2,6 milioane de pasageri, iar pentru acest an estimează o creştere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Un grup de parlamentari europeni a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creşterea preţurilor gazelor naturale din Europa, apreciind că suspectează compania rusă de......
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei (CoE) a adoptat vineri o rezoluţie interimară care îndeamnă autorităţile ...
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 ...
Update: Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că prin introducerea obligativităţii certificatului verde COVID în ...
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se  întâmplă cu cei 3 milioane de clienți și sutele de mii de păgubiți?
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se întâmplă ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționarea a City Insurance, cea mai ...