Ryanair discută cu alte aeroporturi româneşti pentru noi rute şi va transporta 2,5 milioane de pasageri în 2017

Compania aeriană low-cost Ryanair a lansat orarul de vară pentru 2017 şi speră să transporte 2,5 milioane de pasageri în şi dinspre România. Operatorul poartă discuţii cu mai multe aeroporturi locale pentru deschiderea de noi rute în România. 
Andrada Ghira - joi, 01 sept. 2016, 10:30
Ryanair discută cu alte aeroporturi româneşti pentru noi rute şi va transporta 2,5 milioane de pasageri în 2017

Ryanair a lansat orarul de vară 2017 pentru Bcureşti, cu o nouă rută spre Palermo, Sicilia şi trei destinaţii de vară: Timişoara, Berlin şi Bristol. Cu 13 rute operaţionale de pe aeroportul din Bucureşti, şapte de la Timişoara şi una de la Craiova, compania va opera săptămânal 100 de zboruri. Oficialii companiei se aşteaptă să transporte 2,5 milioane de pasageri anul viitor, din care 1,9 milioane de la şi spre Bucureşti. 

„Avem o creştere sănătoasă în România, de peste 30%, de la an la an. În total, în România vom avea peste 2,5 milioane de clienţi anul viitor”, a declarat Danis Barabas, sales & marketing executive pentru România şi Europa Centrală şi de Est din cadrul Ryanair.

La nivelul întregii companii, gradul de ocupare al aeronavelor Ryanair va creşte la 94% anul acesta, iar oficialii companiei sunt mulţumiţi de rezultatele zborurilor operate în România. 

„Suntem într-un stadiu incipient referitor la creşterea în România. Avem trei aeroporturi, Craiova, Timişoara şi Otopeni, dar sunt cinci, şase aeroporturi cu care discutăm„, spune David O’Brien, directorul comercial al Ryanair, prezent la o conferinţă de presă la Bucureşti. 

Întrebat dacă Ryanair ar putea reveni pe aeroportul din Tîrgu-Mureş, de unde a mai operat în trecut zboruri şi unde singurul competitor este Wizz Air, O’Brien spune că „totul depinde de preţuri şi competitivitate” şi că aeroportul din Tîrgu-Mureş nu concurează doar cu cele din Cluj, Sibiu, Oradea sau Craiova, ci şi cu cele din Milano sau Roma. 

„În ultimii doi ani, am crescut de pe aeroportul din Berlin, de la 500.000 de pasageri, la 5,5 milioane de pasageri anul viitor. Sutem foarte interesaţi să ne dezvoltăm în România. Şi nu doar cu rute pentru muncitorii care vin acasă, ci şi cu rute pentru vacanţă„, mai spune directorul comercial al companiei. 

Astăzi, 1 septembrie, Ryanair a început operearea zborurilor între Bucureşti şi Timişoara. În programul de vară 2017 compania a introdus ruta Bucureşti-Palermo, Sicilia, dar şi mai multe zboruri spre Bruxelles, Dublin, Milano Malpensa. Alte zboruri operate de la Bucureşti sunt cele spre Berlin, Bristol şi Timişoara. 

Baza de la Bucureşti va fi operaţională de la 30 octombrie, pentru care compania va aloca trei aeronave. Pentru a sărbători deschiderea bazei, compania scoate la vânzare bilete de avion la preţuri de la 8 euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Autostrada Bucureștiului: 500 de camioane cu balast ajung în fiecare zi pe șantierul turcilor de la Alarko – secretar de stat
Autostrada Bucureștiului: 500 de camioane cu balast ajung în fiecare zi pe șantierul turcilor de la Alarko – secretar ...
Lucrările pe loturile 1 și 2 ale din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud) continuă într-un ritm bun, circa ...
Grupul TeraPlast l-a numit pe Laszlo Vajda în poziția de director de dezvoltare
Grupul TeraPlast l-a numit pe Laszlo Vajda în poziția de director de dezvoltare
Grupul TeraPlast anunță extinderea echipei manageriale prin numirea ca director de dezvoltare a lui Laszlo Vajda. Noul ...
Update: Reacția lui Rafila. Arafat a cerut în ședința de Guvern să fie impus testul PCR la intrarea în țară și pentru vaccinați – Surse Digi24
Update: Reacția lui Rafila. Arafat a cerut în ședința de Guvern să fie impus testul PCR la intrarea în țară și pentru ...
Update: Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat vineri că în şedinţa de guvern nu a existat niciun fel ...