Ryanair majorează estimările privind profitul şi numărul de pasageri, pentru următoarele şase luni

Ryanair a revizuit în creştere, pentru a doua oară în acest an, estimările privind profitul şi numărul de pasageri transportaţi în perioada octombrie 2014 - martie 2015, pe fondul numărului de rezervări pentru iarnă peste aşteptări şi a reducerii cu până la 10% a biletelor în primăvară, în vederea stimulării vânzărilor în Europa, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - lun, 03 nov. 2014, 10:34
Ryanair majorează estimările privind profitul şi numărul de pasageri, pentru următoarele şase luni

Compania irlandeză se aşteaptă să transporte, în perioada octombrie 2014 – martie 2015, cu 2,2 milioane de pasageri mai mult decât a estimat anterior, ceea ce-i va permite să-şi îmbunătăţească prognoza privind profitul său după taxe la 750 – 770 de milioane de euro (936 – 961 milioane de dolari), faţă de 620 – 650 milioane de euro anunţat anterior, scrie Agerpres.

În anul financiar ce se va încheia la 31 martie 2015, Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, se aşteaptă să transporte 89 de milioane de pasageri, faţă de 82 de milioane în perioada similară a anului trecut. Majorarea vine după ce campania de imagine prin care operatorul vrea să arate că este mai apropiat de nevoile clienţilor a înregistrat succes. De asemenea, grupul irlandez a lansat un nou produs care permite clienţilor să-şi schimbe gratuit rezervările.

În perioada aprilie – septembrie 2014, numărul de pasageri a crescut cu 4%, iar profitul după taxe a urcat cu 32%, la 795 de milioane de euro. Ryanair intenţionează să-şi majoreze cota de piaţă prin reducerea cu până la 5% a biletelor în iarnă şi cu 10% în primele trei luni din 2015.

Principalii operatori aerieni din Europa, Lufthansa şi Air France, şi-au revizuit în scădere estimările privind profitul, din cauza concurenţei mai ridicate şi a costurilor din industria aviaţiei.

‘Sunt îngrijorat cu privire la economia europeană, dar clienţii sunt din ce în ce mai atenţi la preţuri şi se îndreaptă din ce în ce mai mult spre Ryanair. Perspectivele sunt foarte solide’, a afirmat directorul general al companiei irlandeze, David O’Leary.

Recent, Ryanair a înaintat o comandă fermă pentru 100 de avioane de pasageri Boeing 737 Max 8, comandă evaluată la 11 miliarde de dolari pe baza preţului de catalog. De asemenea, Ryanair a luat o opţiune pentru alte 100 de aparate similare, ceea ce ridică valoarea totală a comenzii la 22 de miliarde de dolari. Preţul de listă pentru un avion Boeing 737 Max 8 este de 104 milioane de dolari, însă, în mod normal, companiile aeriene negociază reduceri semnificative, în special în cazul comenzilor mari.

Ryanair, prezentă şi pe piaţa din România, a avut 81,7 milioane de pasageri în anul fiscal încheiat la 31 martie, în creştere faţă de 79,3 milioane, în anul fiscal precedent.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...