Ryanair nu este interesat de preluarea Condor

Ryanair nu este interesată să achiziţioneze compania aeriană Condor - subsidiara touroperatorului britanic Thomas Cook - dar va lua în considerare cumpărarea unor părţi dacă va fi divizată din motive de concurenţă, a afimat joi directorul general al operatorului aerian irlandez, Michael O'Leary, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 26 sept. 2019, 17:17
Ryanair nu este interesat de preluarea Condor

Operatorul britanic Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, a anunţat luni intrarea în faliment după ce a eşuat în cursul weekendului să găsească fondurile necesare pentru supravieţuire şi va intra în „lichidare imediată”.

Guvernul german a decis marţi seara să acorde Condor un credit punte în valoare de 380 milioane euro, dar Comisia Europeană trebuie să aprobe această tranzacţie.

Şeful Ryanair susţine că împrumutul de de 380 milioane euro pentru Condor a fost acordat în vederea pregătirii achiziţionării acestei companii de către Lufthansa pentru a-şi spori cota de piaţă.

„Comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, nu ar trebui să se uite doar la giganţii americani, cum ar fi Amazon şi Google, ci şi la Lufthansa”, a declarat O’Leary, făcând referire la modul în care a achiziţionat compania aeriană germană operatorul Air Berlin. În 2017, compania Air Berlin, care odată era a doua mare companie aeriană din Germania, a intrat în lichidare chiar dacă Guvernul de la Berlin a venit în sprijinul său cu un credit punte de 150 milioane de euro.

„Dacă în final Lufthansa va înghiţi Condor, ne aşteptăm să fie vândute active din motive de concurenţă, şi aceasta ar putea fi în interesul Ryanair”, a afirmat şeful operatorului aerian irlandez.

În mai, Lufthansa a făcut o ofertă non-angajantă pentru Condor dar săptămâna aceasta nu a dorit să confirme dacă mai este interesată. Totuşi, Lufthansa nu şi-a retras în mod oficial oferta.

Compania aeriană Condor operează 59 din cele peste 100 de avioane ale grupului Thomas Cook, iar directorul general Ralf Teckentrup este încrezător că transportatorul aerian îşi va găsi un nou proprietar.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...