Ryanair: profit anual record, 1,316 miliarde de euro. Compania va continua reducerea preţului biletelor

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, a raportat marţi un profit anual record, în pofida scăderii semnificative a preţului biletelor şi a efectelor negative economice şi financiare ale votului pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mar, 30 mai 2017, 06:40
Ryanair: profit anual record, 1,316 miliarde de euro. Compania va continua reducerea preţului biletelor

Compania low-cost îşi va accelera creşterea în România, Italia, Germania şi Polonia pentru a profita de restructurările efectuate de operatorii aerieni în acele state, inclusiv Air Berlin Plc şi Alitalia SpA.

Compania irlandeză a înregistrat un profit de 1,316 miliarde de euro (1,47 miliarde de dolari) în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2017, faţă de o estimare cuprinsă între 1,3 şi 1,35 miliarde de euro, dar în linie cu previziunile analiştilor.
Preţul biletelor ar putea scădea cu 5-7% în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2018, faţă de un declin de 13% în anul precedent, a prognozat Ryanair.

Compania operează 1.800 de zboruri zilnice în 33 de ţări şi în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie a transportat 120 de milioane de pasageri, în creştere faţă de estimarea iniţială de 116 milioane. Obiectivul Ryanair de a transporta 130 de milioane de pasageri în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2018 implică o creştere de aproximativ 8%, faţă de avansul de 13% din acest an.

‘Suntem încântaţi să raportăm o creştere de 6% a profitului după taxe în pofida condiţiilor dificile, provocate de atentatele din unele oraşe europene şi de deprecierea semnificativă a lirei sterline în urma votului din iunie 2016’, a afirmat directorul general Michael O’Leary.

Marţi, Ryanair a anunţat un program de răscumpărări de acţiuni, în valoare de 600 de milioane de euro, astfel încât totalul returnat acţionarilor din 2008 va depăşi 5,4 miliarde de euro.

Factorul de încărcare (numărul scaunelor sunt ocupate la fiecare zbor) s-a situat la 93%, în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2017.

Rezultatul referendumului din Marea Britanie a sporit volatilitatea de pe pieţele financiare şi a dus la o depreciere semnificativă a lirei sterline.

Ryanair operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova. Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimează o creştere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...