Ryanair se aşteaptă să câştige în „războiul tarifelor” în industria aeriană

Şeful Ryanair, Michael O'Leary, a declarat luni că se aşteaptă ca operatorul aerian irlandez să beneficieze de pe urma oricărui "război al tarifelor" în industria aeriană, transmite BBC.
Economica.net - lun, 20 mai 2019, 17:11
Ryanair se aşteaptă să câştige în

Totuşi, şeful Ryanair a avertizat că „preţurile scăzute în mod artificial” şi „uzura unui război al tarifelor” ar putea afecta profiturile companiei în următorii doi ani.

Declaraţia acestuia vine după ce Ryanair a raportat o scădere cu aproape o treime a profitului anul trecut, la un miliard de euro, pe fondul creşterii costurilor cu combustibilul şi al reducerii tarifelor.

Şi în acest an compania se aşteaptă la un declin al profitului, deoarece preţurile biletelor ar putea scădea cu până la 2%. Preţul mediu al unui bilet dus a scăzut cu 6% anul trecut, la 37 de euro, dar a fost compensat de cheltuielile cu serviciile, cum ar fi rezervările la hoteluri sau închirierile de maşini. Pentru actualul an fiscal, reprezentanţii Ryanair au apreciat că sunt „prudenţi” în legătură cu evoluţia preţurilor.

În următorii patru-cinci ani, şeful Ryanair se aşteaptă „la apariţia a patru sau cinci mari companii aeriene europene”. El s-a referit la Ryanair, Lufthansa, IAG (proprietarul British Airways), Air France-KLM şi, probabil, Easyjet. Fuziunile altor operatori aerieni vor duce „la unele presiuni asupra preţurilor”, a avertizat O’Leary. Acesta a adăugat: „Preţurile biletelor vor începe să crească din nou deoarece în acest moment ele sunt în mod artificial scăzute”.

În pofida unei creşteri cu 7% a numărului de pasageri transportaţi, Ryanair a fost numită pentru al şaselea an „cea mai puţin plăcută companie aeriană” pentru zborurile pe distanţe scurte din Marea Britanie, conform unui sondaj realizat de grupul consumatorilor „Which?”.

Neil Sorahan, directorul financiar al Ryanair, a afirmat pentru BBC că nu-şi pierde prea mult timp îngrijorându-se de rezultatele sondajelor, iar cel mai important pentru companie este ca zborurile sale să ajungă la timp.

Luni dimineaţă, acţiunile Ryanair au scăzut cu 6%, apoi s-au redresat uşor, înregistrând un declin de 1%.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.

Te-ar mai putea interesa și
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dezvoltarea sistemelor de aeronave fără pilot, sau a dronelor, este cheia pentru a oferi Kievului un avantaj în faţa forţelor ruse "superioare numeric", a declarat luni seara comandantul-şef al......
Walter Baier: Opoziţia guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă
Walter Baier: Opoziţia guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă
Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, ...
Norofert investește 250.000 de euro într-o linie de producție inputuri în SUA și intră în parteneriat cu un investitor american
Norofert investește 250.000 de euro într-o linie de producție inputuri în SUA și intră în parteneriat cu un investitor ...
Norofert, unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori București pe piața ...
Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război, declară preşedintele Consiliului European
Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război, declară preşedintele Consiliului European
Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ...