Unele agenții de turism online nu mai vor să vândă bilete la Ryanair, compania spune că profitul nu va fi afectat

Unele agenţii de turism online (OTA) au oprit vânzarea biletelor la zborurile Ryanair la începutul lunii decembrie, în urma presiunilor juridice şi de reglementare, dar decizia nu ar urma să afecteze profitul anual, a anunţat miercuri cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, transmit DPA şi Reuters.
AGERPRES - mie, 03 ian. 2024, 12:04
Unele agenții de turism online nu mai vor să vândă bilete la Ryanair, compania spune că profitul nu va fi afectat

Excluderea a fost probabil rezultatul presiunilor agenţiilor naţionale de protecţie a consumatorilor, a noilor măsuri de verificare a clienţilor adoptate de Ryanair sau ca răspuns la recenta decizie a instanţei supreme irlandeze de a bloca folosirea anumitor tehnologii pe site-urile sale, a precizat operatorul aerian low-cost, scrie Agerpres.

Luni dimineaţă, acţiunile Ryanair înregistrau un declin de 3%.

Compania a apreciat că decizia agenţiilor de turism online, inclusiv Booking.com, Kiwi and Kayak, reprezintă o veste bună. În ultimii ani, Ryanair a declanşat o serie de acţiuni judiciare contra agenţiilor de turism online, susţinând că unele impun taxe suplimentare şi blochează comunicarea cu clienţii.

Decizia ar urma să ducă la scăderea cu 1% sau 2% a gradului de încărcare a zborurilor în decembrie şi ianuarie, dar nu va afecta numărului anual de pasageri şi estimările de profit, a dat asigurări Ryanair.

Compania a transportat 12,5 milioane de pasageri în decembrie, un avans de 9% faţă de perioada similară din 2024, chiar dacă peste 900 de zboruri au fost anulate în urma conflictului din Orientul Mijlociu.

Recent, Ryanair estima că în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2024 va raporta un profit după taxe între 1,85 şi 2,05 miliarde de euro, depăşind precedentul record de 1,45 miliarde de euro din 2018.

Ryanair şi-a majorat capacitatea mult mai rapid decât rivalele sale, profitând de boom-ul de călătorii care a urmat după pandemie, iar în perioada iulie-septembrie 2023 numărul pasagerilor transportaţi a crescut cu 25% faţă de 2019.

Pentru ansamblul exerciţiului fiscal 2024, Ryanair rămâne prudent optimist că va înregistra o creştere de 9% a traficului, până la 183,5 milioane de pasageri, comparativ cu 185 de milioane de pasageri cât estima iniţial, motivul fiind întârzierile apărute în livrarea avioanelor comandate producătorului american Boeing.

Te-ar mai putea interesa și
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din......
ANM: Seceta pedologică se menține pe suprafețe întinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia
ANM: Seceta pedologică se menține pe suprafețe întinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia
Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din ...
Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai
Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai
Compania Naţională ,,Poşta Română" (CNPR) a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor ...
Taiwanul raportează reluarea acțiunilor ofensive chineze, la o zi după ce secretarul american Antony Blinken a părăsit Beijingul
Taiwanul raportează reluarea acțiunilor ofensive chineze, la o zi după ce secretarul american Antony Blinken a părăsit ...
Taiwanul a raportat sâmbătă o reluare a activităţii militare chineze în apropierea insulei, 12 avioane trecând linia ...