Ryanair vrea să obţină supremaţia pe cursele aeriene pe distanţe scurte din Europa

Ryanair vrea să obţină supremaţia pe cursele aeriene pe distanţe scurte din Europa, iar Michael O'Leary, care în două decenii a transformat compania în cel mai mare operator low-cost de pe continent, intenţionează să rămână la conducerea acesteia încă cinci ani pentru atingerea acestui obiectiv.
Economica.net - lun, 13 mai 2013, 13:55
Ryanair vrea să obţină supremaţia pe cursele aeriene pe distanţe scurte din Europa

O’Leary a arătat într-un interviu pentru Bloomberg că Ryanair va profita de incapacitatea mailor operatori, precum France-KLM Group, de a obţine profit pe cursele scurte şi de restrângerea operaţiunilor Alitalia în Italia, Iberia în Spania şi SAS în Scandinavia.

Ryanair intenţionează să ajungă la o flotă de peste 400 de avioane până în 2018 şi să îşi dubleze capitalizarea de piaţă, în prezent de 8,65 miliarde de euro, în aceeaşi perioadă.

Ulterior, Ryanair ar urma să se orienteze către curse transatlantice low-cost, pe măsură ce cererea şi preţurile avioanelor de capacitate mare va scădea, a spus O’Leary.

„Va exista o tendinţă ca operatorii mari să se retragă de pe rutele pe distanţe scurte, nerentabile, urmând să cedeze tot mai mult din cota de piaţă. Ritmul schimbării se va accelera. Următorii cinci ani vor fi foarte interesanţi şi nu am motive să plec”, a arătat şeful Ryanair.

Valoarea acţiunilor Ryanair s-a dublat din mai 2008.

În luna martie, Ryanair a comandat 175 de avioane Boeing 737-800 şi urmează că comande alte 100 de aparate, cel mai probabil 737 Max, valoarea totală a achiziţiilor, la preţurile din listă, fiind de peste 20 de miliarde de dolari.

Ryanair ar fi fost deja prezentă şi pe cursele pe distanţe lungi, dacă ar fi reuşit preluarea integrală a companiei Aer Lingus Group, al doilea mare operator aerian din Irlanda şi concurent al Ryanair pe distanţele scurte. Ryanair deţine o participaţie de 30% la Aer Lingus.

Oferta, care evalua Aer Lingus la 694 milioane de euro, a fost blocată în februarie de Comisia Europeană. Executivul UE a considerat că preluarea ar fi dus la creşterea tarifelor şi la reducerea opţiunilor călătorilor.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că va iniţia modificarea ordinului comun Educaţie-Sănătate privind funcţionarea şcolilor, în sensul în care data de referinţă să fie......
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă ...
Fostul ministru liberal al Muncii Violeta Alexandru consideră că autorităţile greşesc cu menţinerea unor reguli şi ...
Turbomecanica a înreigstrat în primul trimestru o scădere de 30% a cifrei de afaceri
Turbomecanica a înreigstrat în primul trimestru o scădere de 30% a cifrei de afaceri
Cifra de afaceri a Tubomecanica s-a diminuat în primele trei luni ale acestui an cu 29,8% faţă de perioada similară din ...
Clasamentul mondial al producătorilor de mașini. Unde stă România
Clasamentul mondial al producătorilor de mașini. Unde stă România
Este deja de notorietate că în China sunt produse cele mai multe mașini din lume, dar știați că japonezii produc de ...