1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Ryanair vrea să transporte mai mulţi pasageri decât Wizz Air în România

Gigantul low-cost a transportat peste 250.000 de pasageri pe rutele din şi spre România în doar zece luni de la începerea operaţiunilor de pe Aeroportul Henri Coandă. 

18 feb, 2015 | | ECONOMICA.net

Compania aeriană Ryanair se aşteaptă să transporte anul acesta 500.000 de pasageri pe rutele din România, iar din 29 martie zboară şi spre Madrid. 

În total, compania va opera zboruri zilnice spre Londra, Dublin, Bruxelles şi Madrid.

CITEŞTE ŞI Efectul Ryanair în România: Tarom anulează zborurile pe ruta Bucureşti-Dublin

"Avem patru rute, care înregistrează un mare suscces şi avem în plan să transportăm jumătate de milion de pasageri doar pe aceste patru rute, ceea ce e o cifră mare pentru o piaţă aşa mică. Şi sperăm ca în câţiva ani să ajungem numărul unu", a declarat Kasia Gaborec-McEvoy, Deputy Sales & Marketing Manager CEE din cadrul Ryanair. 

Întrebată pe ce loc se află se află acum Ryanair, Gaborec-McEvoy spune că pe locul patru, în spatele Wizz Air şi Blue Air. Wizz Air a transportat anul trecut 3,2 milioane de pasageri din şi spre România, şi are stabilite baze în mai multe oraşe din provincie. 

"Anul acesta vom primi 40 de noi avioane şi apoi vom deschide noi rute, pentru că vom avea cu ce să operăm. Pentru mpoment, nu avem. Deschierea unei rute pentru această vară, spre Madrid, arată interesul Ryanair pentru această piaţă", mai spune Gaborec-McAvoy. 

Compania va anunţa o nouă rută de pe aeroportul din Bucureşti ori în această toamnă, ori pentru programul de vară 2016. În prezent, Ryanair studiază traficul de pasageri de la Bucureşti. "Acum analizăm piaţă, să vedem unde e cerere, luam date de la aeroport şi apoi vom decide ce vom oferi nou", mai spune reprezentantul Ryanair.

 CITEŞTE ŞI Ofertă Ryanair: bilete la 10 euro pe ruta Bucureşti-Bruxelles

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO