Ryanair deschide a doua baza din România, la Bucureşti

Directorul celei mai mari comapanii aeriene low-cost din Europa, Michael O’Leary, s-a întros după 25 de ani de la ultima sa vizită în România, unde a anunţat planuri de expansiune pe piaţa locală. 
Andrada Ghira - mar, 16 feb. 2016, 12:11
Ryanair deschide a doua baza din România, la Bucureşti

Compania Ryanair va deschide din 30 octombrie a doua baza din Romania, unde vor fi plasate trei avioane. Compania estimează un trafic de 1,4 mil de clienţi în acest an în ţara noastră. În plus, planurile Ryanair sunt de a transporta 3 milioane de pasageri în doi ani. 

Astfel Ryanair va zbura din iarna acestui an de la Bucureşti către:

Roma Ciampino: 2 zboruri/zi

Timişoara: 2 zboruri/zi

Londra Stansted: 2 zboruri/zi

Bruxelles Charleroi: 9 zboruri/săptămână

Milano Bergamo:  9 zboruri/săptămână

Atena: un zbor/zi

Madrid: 1 zbor/zi

Milano Malpensa: 1 zbor/zi

Bologna: 5 zboruri/săptămână

Dublin: 5 zboruri/săptămână 

Într-o piaţă dominată de zborurile oferite de Wizz Air şi cu o companie naţională care zboară pe pierderi de şapte ani, cea mai puternică companie din Europa începe să-şi pună amprenta pe piaţa locală. Ryanair este a doua companie low-cost care a spart monopolul Tarom pe o rută internă – este vorba de ruta Bucureşti-Timişoara, după ce în toamna anului trecut Blue Air a intrat cu zboruri pe ruta Bucureşti-Iaşi. Exemplul a fost urmat mai apoi şi de Wizz Air, care a introdus zboruri pe ruta Bucurşti-Cluj-Napoca.

Luna aceasta, Ryanair a înfipt steagul pe aeroportul din Timişoara, acolo unde şi-a stabilit prima bază din România, deşi operează zboruri de la Bucureşti de aproape doi ani. Iar planurile de la Timişoara sunt măreţe: şase noi rute internaţionale, plus una internă, din luna noiembrie a acestui an: Timişoara-Bucureşti. Preţurile pentru zborurile pe ruta Timişoara-Bucureşti nu au fost încă afişate, dar dacă luăm în considerare faptul că Ryanair a anunţat tarife de 20 de euro pe segment pentru rutele externe, atunci cu siguranţă drumul până la Timişoara va fi mai ieftin decât cel cu trenul.

Michael O’Leary conduce compania din anul 1994, după ce anterior a fost director adjunct. Însă, el a fost angajat de familia Ryan în 1987 ca şi consilier financiar. Astăzi, averea lui este estimată la peste 750 de milioane de euro.

Profitul Ryanair s-a dublat în trimestrul patru din 2015 datorită majorării numărului de pasageri şi a declinului preţului ţiţeiului, iar cea mai mare companie aeriană low cost din Europa a anunţat că va returna investitorilor 800 milioane de euro (868 milioane de dolari) prin răscumpărarea de acţiuni,

Profitul după taxe a urcat la 103 milioane de euro în ultimele trei luni din 2015, de la 49 milioane de euro în perioada similară din 2014, în timp ce numărul de pasageri a crescut cu 25%, la 20 de milioane, a anunţat luni compania irlandeză. Analiştii se aşteptau la un profit de 118,2 milioane de euro.

Pentru a face faţă cererii în creştere, Ryanair a comandat 183 de avioane Boeing 737-800, care au fost livrate în perioada 2014 – 2018, şi 200 de aeronave Boeing 737 Max 200s, ce vor fi aduse în perioada 2019 – 2023.

Te-ar mai putea interesa și
România înregistrează, mâine, cel mai mare preț spot al energiei electrice din Europa
România înregistrează, mâine, cel mai mare preț spot al energiei electrice din Europa
Prețul de închidere al Pieței pentru Ziua Următoare (PZU-piața spot) de pe bursa de energie de la București este de 108,4 euro/MWh, cel mai mare preț spot din Europa, pentru energia livrată......
Iohannis: Campania de vaccinare – un succes. Nu mai avem interes pentru vaccinare fiindcă avem puţine cazuri
Iohannis: Campania de vaccinare – un succes. Nu mai avem interes pentru vaccinare fiindcă avem puţine cazuri
"Ştim din istoria pandemiilor că ele se produc în valuri şi într-adevăr am avut şi noi, din păcate, al treilea val ...
Cîţu: Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022
Cîţu: Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022
Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022 şi indexarea cu rata medie a inflaţiei ...
Nuclearelectrica salută ratificarea de către Parlament a acordului cu SUA pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4
Nuclearelectrica salută ratificarea de către Parlament a acordului cu SUA pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4
 Nuclearelectrica (SNN) salută adoptarea de către Parlamentul României a proiectului de lege privind ratificarea Acordului ...