Este oficial: Volkswagen atacă Dacia cu o maşină ieftină

Un oficial al grupului Volkswagen a confirmat pentru prima dată că producătorul auto ia în considerare lansarea unui brand low-cost, care să concureze cu modelele low-cost ale grupului Renault, recunoscând că „se urmăreşte povestea Dacia intens”, scrie publicaţia britanică Autocar.
Economica.net - lun, 22 oct. 2012, 09:58
Este oficial: Volkswagen atacă Dacia cu o maşină ieftină

Despre succesul Dacia, Hackenberg a spus că nu a fost surprins de cât de bine merge, dar a lăsat de înţeles că răspunsul Volkswagen ar putea avea un succes şi mai mare. „Dacia nu este prezentă pe pieţe mari precum China, aşa că există suficient de mult spaţiu pentru a creşte mai mult”, a mai spus oficialul VW pentru publicaţia Autocar.

În urmă aproape două săprămâni, Bernd Osterloh, şeful organizaţiei care reprezintă angajaţii Volkswagen, a spus că grupul pregăteşte un model low-cost cu care să atace pieţele emergente. Maşina va avea preţuri ce pornesc de la 5.000 de euro şi va fi comercializată  începând cu anul 2014.

Ulrich Hackenberg, membru al consiliului de administraţie a mărcii Volkswagen, a declarat că întotdeauna s-a urmărit dezvoltarea pe noi segmente pe pieţele globale şi că a fost identificat un potenţial imens pentru lansarea de maşini sub preţul la care vinde acum VW.

„Un nou segment creşte puternic sub nivelul nostru (n.r. – ca preţ). În China de exemplu, vindem maşini pentru mai puţin de 8.000 de euro, dar sunt branduri care vând maşini sub 6.000 de euro. E de înţeles să concurăm cu acele branduri”, a declarat Hackenberg.

Acesta a mai spus că pentru producţia noilor modele vor fi folosite platformele existente ale modelelor care au ieşti din producţie sau ale celor a căror producţie se apropie de sfârşit, decât să construiască de la zero noi platforme. „Avem tehnologie în care s-a investit şi care a fost îmbunătăţită de-a lungul timpului, şi este mai uşor să împărţi costurile cu piese care sunt deja disponibile. Deci, nu trebuie să facem noi investiţii în tehnologie”, a mai declarat oficial VW, care nu a dorit să precizeze ce modelre vor fi lansare sub noul sub-brand, dar a lăsat să se înţeleagă că sunt luate în calcul şi modelele break, berlină sau MPV.

Modelele Dacia sunt comercializate şi în Asia, Africa, Rusia şi America de Sud sub alte branduri. În India, producătorul autohton Mahindra comercializează modelul Verito, o versiune a Loganului. Indienii au cumpărat licenţa de producere a modelului Logan de la Renault, iar francezii au rămas doar furnizori ai motoarelor. SUV-ul Duster, comercializat în India sub marca Renault are mare succes şi înregistrează vânzări peste aşteptări.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Companiile Vard Electro vor fuziona. Vard Electro Brăila va fi absorbită de Vard Electro Romania; fuziunea produce efecte la 31 decembrie
Companiile Vard Electro vor fuziona. Vard Electro Brăila va fi absorbită de Vard Electro Romania; fuziunea produce efecte ...
Companiile Vard Electro Romania şi Vard Electro Brăila urmează să fuzioneze. Companiile sunt specializate în producţia ...
Atenționare MAE: Timpi de așteptare măriți la trecerea frontierelor Republicii Bulgaria
Atenționare MAE: Timpi de așteptare măriți la trecerea frontierelor Republicii Bulgaria
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care vor tranzita teritoriul Republicii Bulgaria în ...
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, ...
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se ...