1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

News

S-a încheiat concursul caselor ecologice. Vezi pe ce loc s-a situat prima casa solară românească

Competiţia internaţională Solar Decathlon Europe 2012, care promovează cercetarea în domeniul dezvoltării locuinţelor eficiente din punct de vedere energetic, şi-a găsit finaliştii. Pentru prima dată în istoria competiţiei printre concurenţi s-a aflat şi o echipă de studenţi români, care au creat casa solară Prispa. 

30 sep, 2012 | ECONOMICA.net

Juriul a decis câştigătorii în cadrul competiţiei Solar Decathlon Europe 2012, destinată studenţilor din întreaga lume. Premiul cel mare a fost luat de echipa Rhone Alpes din Franţa, pentru casa Canopea, un raspuns al studenţilor la problemele locative din coridorul alpin."Echipa din Franţa a venit cu un concept "nanotower" care să răspundă la probleme de densitate din zonă. Este vorba despre mici turnuleţe care găzduiesc câte un apartament la fiecare etaj. Ultimul etaj găzduieşte o spălătorie, o bucătărie de vară şi un loc de relaxare pentru toţi locatarii", se arată într-un comunicat al SDE 2012.

Locul doi a fost câştigat de echipa Andalucia din Spania, iar locul trei de Med din Italia.

România, reprezentată pentru prima dată de o echipă de studenţi, s-a clasat pe poziţia a-9-a cu proiectul Prispa, o casă solară creată ca alternativă pentru revitalizarea modului de viaţă în satele din ţara noastră.

Anul acesta la concurs au participat 20 de echipe de pe 4 continente din toată lumea (Spania, Franţa, Marea Britanie, Germania, Japonia, China, Danemarca, Egipt, Italia, România, Ungaria, Brazilia, Norvegia, Portugalia).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO