Lanţul de magazine Domo a fost vândut

Domo, numărul trei pe piaţa comerţului cu produse electrice şi electrocasnice şi-a schimbat acţionariatul. Noul proprietar este un fond de investiţii din Lichtenstein, care deţine şi magazinele Tehnomarket din Bulgaria.
Alina Stanciu - lun, 04 feb. 2013, 10:51
Lanţul de magazine Domo a fost vândut

Domo, numărul trei pe piaţa de retail cu produse electrice şi electrocasnice a finalizat recent procesul de schimbare a acţionariatului, decizia fiind luată în urma unei hotărâri ad-hoc a acţionarilor, la mijlocul lunii decembrie anul trecut. 

Atunci s-a decis practic cesionarea acţiunilor TehnomarketDomo NV, o societate cu sediu în Olanda care deţinea 99,9% dintre acţiunile Domo Retail SRL (companie care operează magazinele cu acelaşi nume) către Nibur Investment AG, o societate pe acţiuni înregistrată în Elveţia în aprilie anul trecut şi care are ca domeniu de activitate achiziţionarea, managementul şi vânzarea de acţiuni, împrumuturi şi alte active.

Ulterior, Nibur Investment a cesionat cele 99,9% dintre acţiuni fondului de investiţii Domtech Holding AG, înregistrat în Lichtenstein. Cele  peste 1.300 de acţiuni au fost cesionate la o valoare nominală de 10 lei.

Celălat acţionar al companiei a rămas societatea K and K Electronics EAD. Aceasta este înregistrată în Bulgaria şi deţine o singură acţiune Domo Retail SRL.

„S-a produs o schimbare în acţionariat. Este vorba despre o tranzacţie ce a demarat la începutul anului”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Alexandru Mnohoghitnei, CFO Domo Retail SRL. Acesta nu a dorit să ofere mai multe detalii despre tranzacţie, însă a precizat că business-ul va continua „în mod obişnuit”.

Cine este noul acţionar

Fondul de investiţii  Domtech Holding AG este, din noiembrie anul trecut, şi proprietarul lanţului de magazine Technomarket din Bulgaria. Atunci, autoritatea de concurenţă din ţara vecină a dat undă verde celor de la Domtech care au achiţionat K & K Electronics EAD, firma ce opera unităţile Tehnomarket.

Amintim că şi Domo Retail a introdus în 2008 brandul Tehnomarket, deschiderea primei unităţi având loc în aceeaşi zi în care s-a încheiat tranzacţia prin care fondul britanic de investiţii Equest Investments Balkans Limited, prin subsidiara Lynx Property BV, a devenit oficial proprietar majoritar, cu 75% din acţiuni, al Domo Retail. Equest, care  deţinea în proporţie de 100% şi acţiunile lanţului regional de magazine Technomarket, a plătit atunci 62,5 milioane de euro pentru preluarea participaţiei la Domo Retail.

În 2010, Domo a renunţat însă la brandul Tehnomarket.

Vânzări în scădere

Domo Retail SRL a raportat în 2011 pierderi de aproximativ 5 ori mai mari faţă de 2010. Tot atunci, compania a decis un amplu program de restructurare şi reorganizare a activităţii. Anul trecut aproximativ 300 de salariaţi au fost disponibilizaţi. Detalii aici. 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Air Claim a înregistrat peste 15.000 de cereri spre plată de la clienții companiilor aeriene în primele nouă luni din acest an
Air Claim a înregistrat peste 15.000 de cereri spre plată de la clienții companiilor aeriene în primele nouă luni din ...
Air Claim, care se ocupă cu obținerea de despăgubiri pentru pasagerii companiilor aeriene care au avut întârzieri sau zboruri anulate, a înregistrat 15.545 de cereri spre plată, potrivit unui......
Legea privind Unitatea centrală de interoperabilitate a sistemelor de informaţii din UE, promulgată de Iohannis
Legea privind Unitatea centrală de interoperabilitate a sistemelor de informaţii din UE, promulgată de Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind asigurarea cadrului pentru interoperabilitatea dintre sistemele ...
Topul Naţional al Firmelor 2023 (CCIR): Cifra de afaceri cumulată a companiilor din Top 10 a crescut cu 31,66%
Topul Naţional al Firmelor 2023 (CCIR): Cifra de afaceri cumulată a companiilor din Top 10 a crescut cu 31,66%
Cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele zece locuri în Topul Naţional al Firmelor 2023, realizat de ...
Calea ferată București – Pitești: Turcii de la Yapi, desemnați câștigători pentru lucrări pe 197 km
Calea ferată București – Pitești: Turcii de la Yapi, desemnați câștigători pentru lucrări pe 197 km
Ofertele depuse de Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş pentru cele două loturi de pe intervalul CF CHITILA - GOLEȘTI ...