BCR a vândut 2 tone de aur clienţilor săi, în 3 ani

Banca Comercială Romană (BCR) a vândut clienţilor săi peste 2 tone de aur, de la lansarea, în 2009, a serviciului de tranzacţionare a metalului preţios pentru persoanele fizice. Media ponderată (cu volumul) a tranzacţiilor realizate a fost de peste 40 kg de aur / tranzacţie, potrivit datelor primite de ECONOMICA.NET de la bancă. 
Adrian N. Ionescu - joi, 04 iul. 2013, 08:03
BCR a vândut 2 tone de aur clienţilor săi, în 3 ani

Valoarea celor 2 tone de aur vândute de BCR clienţilor săi, în mai bine de 3 ani, se ridică la aproximativ 300 milioane lei.

O mare parte a tanzacţiilor a fost efectuată de divizia de private banking, dedicată clienţilor cu mari resurse. Pe acest segment media a fost de 40 de kg / tranzacţie, potrivit datelor primite la redacţia ECONOMICA.NET de la bancă.

BCR vinde aur financiar, de 99,99% puritate, sub formă de lingouri şi monede de aur pur de diverse mărimi şi gramaje. De obicei, banca răsumpără aurul pe care l-a vândut.

Aurul BCR este furnizat de către Austria Mint, „o companie cu o bogată tradiţie în domeniu şi care comercializează cu succes aur sub formă de monede şi lingouri pentru investitorii din întreaga lume“, potrivit oficialilor BCR.

„Tranzacţionăm lingouri de aur de diferite mărimi inclusiv cele de 2g, iar dintre monezi cea mai vândută este cea de 1/10 uncie (3.11g) şi 1 uncie (31.10g) – numită „Filarmonica“. Astfel, volumul tranzacţionat de noi în ultimele luni, s-a dublat comparativ cu începutul acestui an”, a adaugat Laura Hexan, şefa departamentului de produse de trezorerie – retail din cadrul BCR.

Aurul este considerat, în mod tradiţional, un activ de refugiu în cazul turbulenţelor pe pieţele fianciare, dar şi de conservarea valorii împotriva eroziunii inflaţioniste.Totuşi, recenta criză globală a propulsat aurul ca pe o ţintă de investiţii şi speculaţie majoră.

Preţul aurul a suferit o scădere considerabilă în acest an, după ce economia SUA a început să dea semne tot mai convingătoare de revenire şi, mai ales, după ce Federal Reserve, banca centrală a SUA, a anunţat programul de reducere şi oprire a operaţiunilor de infuzii de lichidităţi. Cu acestea băncile au finanţat, cel mai adesea, speculaţiile de piaţă mai degrabă decât companiile.

Nu întâmplător, prin urmare, clienţii BCR „consideră preţul actual al aurului ca find un nivel bun de cumpărare“, după cum afirmă Laura Hexan.

BCR vinde aur în orice unitate, dar numai pe baza unei comenzi prealabile. Totodată, BCR oferă şi serviciul de depozitare pentru aur fizic pentru cantităţi de minim 100 g. Aurul păstrat în custodie la BCR poate fi răscumpărat ulterior de către bancă, în situaţia în care clientul doreşte acest lucru. Altfel, aurul Mint Austria din oferta BCR poate fi vândut oriunde în întreaga lume unde se tranzacţionează metale preţioase.

Toate lingourile vândute de BCR îndeplinesc standardul „London Good Delivery„, ce garantează calitatea şi recunosc monetariei statutul de producător autorizat. Indiferent de mărime, fiecare lingou are o puritate de 99.99% sau 24 carate, având inscripţionate emblema Monetăriei Austriece, specificaţiile şi numărul de serie. Fiecare monedă este bătută din aur cu puritate de 99.99% sau 24 de carate şi sunt denumite după faimoasa orchestra Viena Filarmonica.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...