S-au scumpit maşinile comerciale second-hand – studiu OLX

Preţurile autovehiculelor comerciale second-hand, ce sunt utilizate în domenii ca transport, agricultură şi construcţii, au scăzut în medie cu 1,8%, în perioada mai - octombrie 2019, faţă de perioada precedentă, relevă o analiză de piaţă realizată de Tradus, platformă ce face parte din grupul OLX, citată de Agerpres.
Economica.net - vin, 29 nov. 2019, 13:49
S-au scumpit maşinile comerciale second-hand - studiu OLX

Cercetarea efectuată de platforma globală online Tradus arată că autovehiculele din agricultură au înregistrat cea mai mare scădere a preţurilor, de 3,5%, urmate de cele din transport (1,5%).

În acelaşi timp, preţurile autovehiculelor din construcţii au rămas relativ constante în ultimele şase luni, având o scădere de doar 0,6%. „Cu toate acestea, unele modele tranzacţionate pe Tradus nu s-au încadrat în trendul de preţ descendent, având atât creşteri de 8%, cât şi scăderi 12%. De exemplu, preţurile excavatoarelor hidraulice de la mărci, precum Hitachi, Komatsu, Caterpillar şi Doosan au scăzut, în timp ce modele precum New Holland E sau Volvo EC s-au scumpit”, se menţionează în concluziile analizei.

În categoria autovehiculelor din transport, camioanele au avut, în medie, o diminuare de 0,4% a preţului, cu excepţia modelelor marca Volvo FH sau MAN TGL care au fost mai scumpe cu 4%, respectiv cu 5%. În acelaşi timp, preţurile autoutilitarelor au scăzut cu 2,5%, iar printre cele mai populare branduri din această categorie se regăsesc: Scania, MAN, Iveco şi DAF.

Analiza evoluţiei preţurilor autovehiculelor comerciale rulate a luat în calcul cele mai populare tipuri de produse şi branduri tranzacţionate în platformă, în cele 40 de ţări în care Tradus operează: tractoare şi utilaje pentru recoltare (agricultură), excavatoare hidraulice (construcţii), camioane şi autoutilitare (transport).

Printre brandurile incluse în analiză se află: John Deere, Claas, Fendt, New Holland, Kubota, Volvo, MAN, Mercedes Benz, Iveco, Scania, Caterpillar, Liebherr, JBC, Hyundai şi Hitachi.

Tradus este o platformă globală, lansată în anul 2017, care face parte din Grupul OLX, prezent în 19 pieţe şi cu un număr total de 350 milioane de cumpărători.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Packeta finalizează procesul de rebranding al sucursalei din România. Compania estimează dublarea volumului de colete livrate în 2021 pe piața locală
Packeta finalizează procesul de rebranding al sucursalei din România. Compania estimează dublarea volumului de colete ...
Packeta finalizează procesul de rebranding al sucursalei din România, Coletăria.ro preluând numele Packeta România, ...
Abonamentele Concierge Medical: cel mai simplu și eficient traseu către sănătatea pacienților
Abonamentele Concierge Medical: cel mai simplu și eficient traseu către sănătatea pacienților
Investiția constantă în sănătatea personală și a celor dragi se dovedește a fi cea mai bună decizie pe termen lung ...
Studiu Thales: majoritatea companiilor nu îşi protejează datele sensibile din Cloud
Studiu Thales: majoritatea companiilor nu îşi protejează datele sensibile din Cloud
Un procent de 40% dintre organizaţii s-au confruntat în ultimele 12 luni cu o breşă de securitate care a implicat stocarea ...