S IMMO, proprietarul mallului Sun Plaza, a încheiat 2020 cu un profit de 56,9 milioane de euro

Dezvoltatorul S IMMO, care a semnat la sfârșitul anului trecut achiziția a două clădiri de birouri de la Skanska, a încheiat 2020 cu un profit în scădere cu 73%.
Andrada Ghira - joi, 08 apr. 2021, 12:56
S IMMO, proprietarul mallului Sun Plaza, a încheiat 2020 cu un profit de 56,9 milioane de euro

După ce în 2019 compania a înregistrat un profit record de 212,8 milioane de euro, 2020 a venit cu o scădere de 73%.  S Immo a înregistrat anul trecut un profit net de 56,9 milioane de euro, se aratată în raportul financiar.

Veniturile din chirii au crescut ușor cu 3,3% la 123,3 milioane de euro, față de venitul de 119,4 milioane de euro din 2019. Creșterea, se arată în raport, este atribuită diversității portofoliului. Veniturile din operațiunile hoteliere s-au redus datorită restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de COVID-19, de la 210,4 milioane de euro în 2019, la 173,9 milioane de euro în 2020.

La sfârșitul lui decembrie 2020, S IMMO avea un portofoliu de 358 de proprietăți, evaluate la 2,47 miliarde de euro.

În România, S IMMO deține hotelul Novotel, mallul Sun Plaza cu birourile aferente, Sun Offices, clădirea de birouri The Mark. Cele două clădiri cumpărate de la Skanska la sfârșitul anului trecut cu 97 de milioane de euro vor fi adăugate portofoliului de proprietăți imobiliare din acest an.

Compania are listată o proprietate de vânzare, însă în raport nu se precizează despre ce activ este vorba. Totuși, compania deține un teren de aproape 100.000 de mp la Jilava, unde dorea să dezvolte un centru comercial, și despre care Friedrich Wachernig, membru în board-ul S IMMO, spunea în 2019 că doresc să-l valorifice.

O să vindem și o parte din terenul de 9,7 de hectare la Jilava. De fapt, vrem să vindem tot terenul de la Jilava în mai multe faze”, susține Friedrich Wachernig.

CITEȘTE ȘI Skanska a vândut clădirile Campus 6.2 și Campus 6.3 către S Immo cu 97 de milioane de euro

S IMMO AG este prezentă pe piaţa românească din 2006. S IMMO este deţinută de Erste Group şi Vienna Insurance Group şi este activă pe piaţa dezvoltărilor de locuinţe, birouri, hoteluri şi retail din Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia, România şi Bulgaria.

Immofinanz vrea să preia S IMMO

În plus, Immofinanz, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari pe plan local, a anunțat recent că intenționează să preia S IMMO.  Companiile discută de ani buni o posibilă preluare. Immofinanz a anunțat că oferă 22,25 de euro pe o acțiune S IMMO, cu 23% mai mult decât anunțase inițial pe 13 martie, de 18,04 euro.

Oferta se referă la achiziționarea tuturor acțiunilor S IMMO care nu sunt deținute de Immofinanz sau de S Immo. Immofinanz AG deține în prezent 19.499.437 acțiuni, respectiv 26,49% din capitalul social, iar S Immo deținea la 21 martie 2.676.872 de acțiuni. Oferta Immofinanz cuprinde achiziționarea a până la 51.432.587 acțiuni, corespunzătoare a aproximativ 69,87% din capitalul social al S IMMO AG.

Immofinanz va finanța achiziția acțiunilor S IMMO  din numerarul disponibil, dar și dintr-o facilitate de finanțare a datoriilor în valoare de 500 de milioane de euro, încheiată pentru această ofertă.

Oferta și documentul de ofertă vor fi publicate  în jurul datei de 15 aprilie 2021, după aprobarea  de către Consiliul Concurenței austriac, și vor fi disponibile pe site-urile companiilor.

 

Te-ar mai putea interesa și
Cristian Popa (BNR): Creditele acordate de bănci firmelor românești ajung la 85 de miliarde de lei
Cristian Popa (BNR): Creditele acordate de bănci firmelor românești ajung la 85 de miliarde de lei
Creditele acordate de sistemul bancar companiilor cu capital românesc se ridică la 85 de miliarde de lei, respectiv 63% din creditele bancare acordate către companii, a declarat, joi seara,......
Cristi Movilă, VTEX: Și în acest an piața locală de comerț online va crește cu 30%
Cristi Movilă, VTEX: Și în acest an piața locală de comerț online va crește cu 30%
Anul trecut a fost un an în care comerțul electronic a crescut accelerat în toată lumea pe fondul pandemiei și a restricțiilor ...
Contra 2-3 euro pe lună plătiţi de angajator poţi să îţi iei în avans 50% din banii aferenţi zilelor lucrate efectiv într-o lună
Contra 2-3 euro pe lună plătiţi de angajator poţi să îţi iei în avans 50% din banii aferenţi zilelor lucrate efectiv ...
Un contract între un fintech inovator şi angajatorul tău îţi permite să îţi încasezi în avans 50% din zilele lucrate ...
STB pierde din nou în instanță în cazul tramvaielor de la Pașcani
STB pierde din nou în instanță în cazul tramvaielor de la Pașcani
Curtea de Apel București a respins miercuri contestația în anulare a Societății de Transport București (STB), după ...