S IMMO, proprietarul mallului Sun Plaza, a încheiat 2020 cu un profit de 56,9 milioane de euro

Dezvoltatorul S IMMO, care a semnat la sfârșitul anului trecut achiziția a două clădiri de birouri de la Skanska, a încheiat 2020 cu un profit în scădere cu 73%.
Andrada Ghira - joi, 08 apr. 2021, 12:56
S IMMO, proprietarul mallului Sun Plaza, a încheiat 2020 cu un profit de 56,9 milioane de euro

După ce în 2019 compania a înregistrat un profit record de 212,8 milioane de euro, 2020 a venit cu o scădere de 73%.  S Immo a înregistrat anul trecut un profit net de 56,9 milioane de euro, se aratată în raportul financiar.

Veniturile din chirii au crescut ușor cu 3,3% la 123,3 milioane de euro, față de venitul de 119,4 milioane de euro din 2019. Creșterea, se arată în raport, este atribuită diversității portofoliului. Veniturile din operațiunile hoteliere s-au redus datorită restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de COVID-19, de la 210,4 milioane de euro în 2019, la 173,9 milioane de euro în 2020.

La sfârșitul lui decembrie 2020, S IMMO avea un portofoliu de 358 de proprietăți, evaluate la 2,47 miliarde de euro.

În România, S IMMO deține hotelul Novotel, mallul Sun Plaza cu birourile aferente, Sun Offices, clădirea de birouri The Mark. Cele două clădiri cumpărate de la Skanska la sfârșitul anului trecut cu 97 de milioane de euro vor fi adăugate portofoliului de proprietăți imobiliare din acest an.

Compania are listată o proprietate de vânzare, însă în raport nu se precizează despre ce activ este vorba. Totuși, compania deține un teren de aproape 100.000 de mp la Jilava, unde dorea să dezvolte un centru comercial, și despre care Friedrich Wachernig, membru în board-ul S IMMO, spunea în 2019 că doresc să-l valorifice.

O să vindem și o parte din terenul de 9,7 de hectare la Jilava. De fapt, vrem să vindem tot terenul de la Jilava în mai multe faze”, susține Friedrich Wachernig.

CITEȘTE ȘI Skanska a vândut clădirile Campus 6.2 și Campus 6.3 către S Immo cu 97 de milioane de euro

S IMMO AG este prezentă pe piaţa românească din 2006. S IMMO este deţinută de Erste Group şi Vienna Insurance Group şi este activă pe piaţa dezvoltărilor de locuinţe, birouri, hoteluri şi retail din Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia, România şi Bulgaria.

Immofinanz vrea să preia S IMMO

În plus, Immofinanz, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari pe plan local, a anunțat recent că intenționează să preia S IMMO.  Companiile discută de ani buni o posibilă preluare. Immofinanz a anunțat că oferă 22,25 de euro pe o acțiune S IMMO, cu 23% mai mult decât anunțase inițial pe 13 martie, de 18,04 euro.

Oferta se referă la achiziționarea tuturor acțiunilor S IMMO care nu sunt deținute de Immofinanz sau de S Immo. Immofinanz AG deține în prezent 19.499.437 acțiuni, respectiv 26,49% din capitalul social, iar S Immo deținea la 21 martie 2.676.872 de acțiuni. Oferta Immofinanz cuprinde achiziționarea a până la 51.432.587 acțiuni, corespunzătoare a aproximativ 69,87% din capitalul social al S IMMO AG.

Immofinanz va finanța achiziția acțiunilor S IMMO  din numerarul disponibil, dar și dintr-o facilitate de finanțare a datoriilor în valoare de 500 de milioane de euro, încheiată pentru această ofertă.

Oferta și documentul de ofertă vor fi publicate  în jurul datei de 15 aprilie 2021, după aprobarea  de către Consiliul Concurenței austriac, și vor fi disponibile pe site-urile companiilor.

 

Te-ar mai putea interesa și
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. Este cea mai spațioasă mașină din gama europeană Mazda și va......
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea ...
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...